Alfa Romeo werkt mogelijk aan 6C met middenmotor

Alfa 6C

Is er een Alfa Romeo 6C in de maak als groter broertje van de 4C? Het is heel goed mogelijk aangezien het aannemelijk is, dat Alfa Romeo in de toekomst naast meer conventionele premiumauto’s, het trucje van de 4C zal willen herhalen. Een wie weet ook die van de 8C. Stuk voor stuk exclusieve sportwagens, die op tastbare wijze het juiste merkimago wereldwijd neerzetten. Hoogwaardige techniek met zinnenprikkelende prestaties en dito design. Bovendien ook nog voor een prijs die deze ras-Alfa’s voor behoorlijk aantal mensen op onze planeet tot een bereikbare droomauto maakt.

Behalve de logische aanname is er nu ook een behoorlijk nauwkeurig beschreven gerucht uit Italië. Mogelijk van mensen die dicht bij het vuur zitten. We weten dat Alfa Romeo de komende jaren vroeg of laat 8 modellen tot stand wil brengen en dat daar ook een coupé en een spider toe zullen behoren. De projectnaam hiervan is zelfs bekend; ‘Progetto 963’. Toch is het niet ondenkbaar dat het in het geval van een 6C om iets heel anders gaat, dat nog op geen enkele officiële agenda staat. We weten immers ook niet wat Alfa Romeo tot 2018 met de 4C van plan is?

6c

De legendarische naam 6C wordt nu in verband gebracht met een nieuwe lichte sportwagen in ontwikkeling, op basis van de onderhuidse techniek die reeds is gebruikt voor de 4C. Een hoop hoogwaardige lichte materialen dus, zoals een kooi die bijna volledig uit carbon fiber is opgetrokken en achter de stoelen dit keer de belangrijke 2.9 V6 met minimaal 300 pk. Het ontwerp zou inmiddels zijn goedgekeurd en toont meer scherpe lijnen dan de 4C. De komst van een Alfa 6C zal naadloos aansluiten op de wereldwijde marktintroductie van Alfa’s nieuwe V6 en uiteindelijke terugkeer in de autosport met dat blok. Kortom, de komst van een 6C met de kenmerken/verhoudingen zoals we die reeds op de 4C terugzien, zou een belangrijke uitbreiding zijn van Alfa’s terugkeer op het wereldtoneel. Daar kan geen reclamespotje tegenop. Het is niet ondenkbaar dat Modena (foto) ook voor dit model de productielocatie zal zijn.

Nog niets is officieel en een eerste testexemplaar op de weg of aankondiging van een nieuw concept zal pas bewijzen of dit gerucht ook echt klopt. Dat laatste vormde in het geval van de 4C al in 2011 een lange aanloop naar een productieversie. Wat dat betreft zou het nog best even kunnen duren voordat de 6C überhaupt een feit is. Maar wachten is iets waar je als Alfa-liefhebber steeds beter in wordt vandaag de dag, dus kan dit er ook nog wel bij…

5 gedachten over “Alfa Romeo werkt mogelijk aan 6C met middenmotor

 • 30 december 2015 om 19:25
  Permalink

  Why not offer first 4C QV with upcoming 350 HP version of 2.0 GME?
  Oh yes. 2.0 GME with that power is developed for longitudinal application like in Giulia while for 4C engine is in transverse orientation. Second problem is transmission for such application. FCA don’t have suitable DCT for it.

  Same problem for 6C. They will need more than just small changes on 4C.

  Beantwoorden
 • 8 januari 2016 om 12:42
  Permalink

  I can immagine that a stronger engine in 4C will become available. Giulia will be available with DCT even on its top model Quadrifoglio and on the stronger 2.0 engines. It is not truw that Alfa Romeo does not have the technology available to implement this in other models like 4C or a 6C.

  Beantwoorden
 • 13 januari 2016 om 16:37
  Permalink

  @OttoCi

  Transmisions for longitudinal(Giulia) engine orientation are different than for transverse(4C) engine orientation.
  Thus C635 from 4C is not suitable while ZF 8HP from Giulia is not suitable for 4C.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.