Alfa Romeo wil verder racen in FIA WEC

Klaar voor de Endurance.

Het definitieve besluit zou volgens Imparato in een verklaring van afgelopen winter eind volgende maand genomen worden. Dat is nog maar enkele weken vanaf dit schrijven en inmiddels gaan er luide geluiden op dat Alfa Romeo’s volgende bestemming in de racerij de mondiale WEC Endurance competitie gaat worden van de FIA. Het groene klaverblaadje is in de F1 intussen met z’n laatste rondjes bezig samen met Sauber. In de WEC komen steeds meer historische namen in beeld, zoals Ferrari, Porsche en Lamborghini. Een competitie met een steeds grotere spotlight dus.

In juni de aankondiging?

We houden nog even een slag om de arm, maar naar alle waarschijnlijkheid grijpt Alfa Romeo het eeuwfeest van het racesymbool Quadrifoglio aan, voor de officiële aankondiging. Volgens Imparato op Le Mans op 29 juni of op 9 juli tijdens de GP van Silverstone. Wij gokken op dat eerste want vanaf 30 juni zijn er op respectievelijk Le Mans en het Autodrome de Linas-Monthléry circuit de ‘Tribe Days’. Stellantis heeft Peugeot al in de WEC staan en voegt Alfa Romeo dus waarschijnlijk hier aan toe. Alfa Romeo zou volgens de geruchten een heel eigen hypercar krijgen, dat slechts gedeeltelijk het nodige met de Franse tegenhanger deelt.

2 gedachten over “Alfa Romeo wil verder racen in FIA WEC

 • 27 april 2023 om 14:34
  Permalink

  De dagen van de Tipo 33 keren terug! Heel gaaf Hypercar gaat heel groot worden. Gelukkig is Bernie nu te oud om het de nek om te draaien zoals hij deed met Group C.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 28 april 2023 om 07:09
  Permalink

  Mooi! F1 begint sowieso meer en meer op een eigenaardig circus te lijken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.