And the winner is.. Fiat 1.4 MultiAir Turbo!

Als Fiat een prijs wint, zijn wij er als de kippen bij!

Dat het ging gebeuren is misschien al lang geen verrassing meer. Maar de MultiAir technologie van FPT behoort tot de grootste innovatie van het afgelopen jaar. En het zal vaker voorkomen verwachten wij, dat de Italiaanse fabrikant technisch in de prijzen zal vallen. De Jury Award wordt jaarlijks toegekend door Engine Technology International. Jaarlijks worden deze Awards door vooral Duitse vindingen gedomineerd, maar Duitsland krijgt nu dus steeds meer last van concurrentie. Vooral omdat Fiat Power Train Technologies een grote voorsprong lijkt op te bouwen op het gebied van compacte oplossingen die schoon en krachtig zijn. De 1.4 MultiAir Turbo is een gepatenteerd systeem dat op unieke wijze aantoont dat minder verbruik (-10%) en uitstoot (-10% CO2, -40 zwevende deeltjes, -60% Stikstofoxide) zelfs hand in hand kan gaan met meer koppel (+15%) en vermogen (+10%).

MultiAir heeft de toekomst en zal in vele varianten op de markt verschijnen de komende jaren. Dat kan vanaf nu dus mogelijk tot meer prijzen leiden voor de Italiaanse fabrikant.

4 gedachten over “And the winner is.. Fiat 1.4 MultiAir Turbo!

 • 24 juni 2010 om 21:13
  Permalink

  Waar is eigenlijk de omschrijving van zo’n patent te vinden? Zou dat best eens voor de gein willen doorlezen.

  Ergens lijkt Multi-Air op een doorontwikkeling van een systeem wat Jacobs al jaren toepast. Zou best eens de verschillen onderling op papier willen zien. Enige verschil in mijn ogen is dat FGA de nadruk op de inlaatklepbediening legt, waar Jacobs dat doet op de uitlaatklep.

  Iemand weet waar het te vinden is?

  Beantwoorden
 • 30 juni 2010 om 17:38
  Permalink

  Krijg helaas geen zoekresultaat op FPT multi-air. 🙁

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.