Auto e Moto d’Epoca Padova in teken van 50 jaar Alfa Romeo Giulia

Een van de meest drukbezochte automobielevenementen in Italië is het jaarlijkse Auto e Moto d’Epoca in de stad Padova. De rijke geschiedenis van de Italiaanse auto en de identificatie van veel Italianen hiermee, ligt ten grondslag aan dit succes. Dat is ook de reden waarom Fiat Group Automobiles als fabrikant met het grootste marktaandeel op de lokale markt, altijd een actieve rol speelt op dit evenement. Alfa Romeo is naast Fiat en Lancia altijd het merk dat de meeste aandacht trekt. Daarom zal Alfa’s documentatiecentrum en museumorganisatie ‘L ‘Automobilismo storico Alfa Romeo di Arese’ de 50 jaar oude Giulia (1962) eind deze maand persoonlijk in de spotlight zetten.

Bijzonder is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een prototype uit 1961 (foto) met excentrieke camouflage, waarmee destijds testkilometers werden verreden op de openbare weg. Verder staan er ook een Giulia TI uit 1965 van de Carabinieri, een Giulia TZ, plus het buizenframe van diezelfde TZ, een legendarische Duetto uit 1966, een bijzonder elegante Giulia SS concept van Bertone en een indrukwekkende 1750 GTAm, die nogal eens wist te winnen in de autosport.

Maserati is ook voor het eerst aanwezig, wat misschien wel een indicatie is, dat FGA het exclusieve merk wat meer naar de mensen toe zal brengen, nu er een flinke uitbreiding van het gamma aan zit te komen. In het beurscomplex Fiera di Padova, kun je van 25 tot 28 oktober ook een 5000 GT (1959-1965) en Khamsin (1973-1982) bewonderen, plus twee hedendaagse schoonheden in de vorm van de nieuwe GranTurismo Sport en de Grancabrio Sport. Bezoek de site voor meer informatie.

[nggallery id=872]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.