Behalve Maserati Alfieri straks ook opvolger van GranTurismo

maserati

Voor Maserati zijn de plannen voor de komende jaren alleen maar groter dan ooit gehoopt of verwacht. Tegen 2018 wil het 100 jaar oude merk met de drietand maar liefst 75.000 auto’s op jaarbasis verkopen. Dat is maar liefst het vijfvoudige van de beoogde 15.000 van vorig jaar. Het gaat dan ook allemaal gepaard met een zeer volledig gamma. Volgend jaar verschijnt de SUV Levante en vervolgens zal een splinternieuw GT het levenslicht zijn, die vrijwel zeker ook daadwerkelijk Alfieri zal gaan heten, evenals de dit jaar getoonde concept (schets). Een prachtige ode aan de oprichter van het merk. Van deze GT zal een jaar later ook een Spyder-variant verschijnen.

alfieri

Vervolgens zal bovenin de huidige GranTurismo een waardige vervanger krijgen en levert de V8 straks tot wel 500 pk (V6 400 pk+). Hiermee blijft Maserati gelukkig actief in het segment van de grote exclusieve GT, waarin het bijna alleenheerser is. De omzet van Maserati bedroeg vorig jaar 1,7 miljard en moet in 2018 naar verwachting tegen de 6 miljard zijn.

3 gedachten over “Behalve Maserati Alfieri straks ook opvolger van GranTurismo

 • 7 mei 2014 om 00:05
  Permalink

  Ja dus Maserati krijgt een F-Type tegenhanger erg mooi!

  Als je ziet wat Porsche verkoopt dan kan Maserati nog heel erg gaan groeien. Hoe staat Maserati er momenteel voor met de aantallen? wat doen ze nu. Begrijp niet waarom Lancia geen rol meer speelt Lancia kan net boven FIAT gaan zitten met de grotere modellen. Lancia B-Segment en C-segment, en een Skoda Octavia achtig model sedan en station met voorwielaandrijving en een leuke kleine MPV ala Musa die het erg goed deed. Je kan dan nog op Basis van de MX5 een Lancia Fulvia maken als i-catcher.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.