Chrysler concept 700C Lancia MPV van de toekomst?

concept 700C

Chrysler heeft op de North American International Autoshow van Detroit stilletjes een stijloefening neergezet die niemand zag aankomen; de 700 C Concept. Dit concept van een  MPV, is de eerste blik in de toekomst sinds de samensmelting van Chrysler en Lancia. Meteen is duidelijk dat Chrysler voortaan af zal zien van een zeer hoekig design en dat bepaalde accenten doen denken aan de vormtaal van het merk uit Turijn. De opvolger van de Voyager zal dus een interessanter lijnenspel krijgen dan z’n voorganger.

700C

Wat behalve bepaalde elegante lijnen een veel minder goede indruk op ons maakt, is de wilde cocktail aan gewaagde details en de overkill aan chroom, waardoor deze bus enigszins de allure krijgt van bedrijfswagen voor een begrafenisonderneming. Toch willen we daar graag doorheen kijken en zien we dat de taps toelopende neus, met mooi vormgegeven koplampen en zwarte motorkap eerder een evolutie is van het bestaande Lancia-design, dan dat het een typische creatie is uit Detroit. Hetzelfde geldt voor de achterlichten die voortvloeien uit de taillelijn over de flank. Chrysler verklaarde dat het dit concept heeft neergezet om reacties uit te lokken als het om het toekomstige design gaat van het Amerikaanse merk. Dat zal ze met deze wilde aanpak ongetwijfeld gaan lukken. Centro Stile noemde de nieuwe ontwerpkoers voor de twee merken die voortaan één zullen zijn onlangs nog een enorme uitdaging.

2 gedachten over “Chrysler concept 700C Lancia MPV van de toekomst?

 • 10 januari 2012 om 16:15
  Permalink

  De uitvaartbranche ziet hier misschien wel brood in, in statig zwart uiteraard.

  Beantwoorden
 • 10 januari 2012 om 18:48
  Permalink

  Bijzonder, dat zeker. Maar niet een ontwerp waarin Ramaciotti de hand heeft gehad. Voor de Europese markt lijkt ie me sowieso te groot.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.