De Fiat Panda en Punto Young zijn terug!

Panda young

Wie kan zich niet de Fiat Panda Young herinneren? Vooral in Italië stonden tussen eind jaren ’80 en begin jaren ’90 de straten vol met deze instapper (foto onder). Dikwijls met een grote ‘P’ op de achterruit in verband met het halen van een rijbewijs. De ‘Young’ was dan ook vaak iemands allereerste auto en had dus meestal een eigenaar van amper 20 lentes oud. Vandaar de treffende naam. Fiat heeft deze pakkende typeaanduiding bewaard en haalt ‘m nu opnieuw van stal. FCA grijpt steeds vaker terug op oude namen voor speciale edities van haar merken en dat is vooral leuk voor wie al langer de Italiaanse auto een warm hart toedraagt.

Panda young old

Dat een basisversie niet saai hoeft te zijn, kunnen de Italianen traditioneel als geen ander aantonen. Italië’s populairste volksauto’s komen als Young-editie  op z’n goedkoopst in basiswit (maar ook in bianco Gelato, rosso Passione, nero Cinema, grigio Argento en verde Prato), met zwart strak ogend interieur en speciale badge met opvallend geel accent. Op de Panda maken donkergrijze velgen het geheel pas echt af, waardoor deze degelijke auto zowaar stoer overkomt. Beide auto’s zijn ondanks de (tijdelijke) lage instapprijs van minder dan 10 mille, redelijk rijk uitgerust en presenteren onder ander het innovatieve ‘My Stream Radio Clarion’, de ideale draadloze aansluiting (met spraakherkenning) op je favoriete muziek via Smartphone. Ook veilig hands free telefoneren hoort daar natuurlijk bij. Verder zijn er tal van extra opties leverbaar. De nieuwkomers gaan de komende tijd middels een uitgebreide tv-campagne in première (foto boven) op de bekende melodie van Pharrell Williams hit Happy.

Punto Young

[nggallery id=1035]

4 gedachten over “De Fiat Panda en Punto Young zijn terug!

 • 1 april 2014 om 14:47
  Permalink

  Ik kan helemaal niks vinden over deze editie, of is dit een late 1 April grap.

  Mijn vriendin is op zoek naar een auto en we kijken ook naar de Punto, dus als het geen 1 April grap is, zou dit wel een mooi actiemodel zijn…

  Beantwoorden
 • 1 april 2014 om 14:57
  Permalink

  @ Eelco van Vliet: het is geen late 1 april grap. Het is wel mogelijk dat NL (nog) niet in aanmerking komt voor deze economische edities.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.