De Maserati MC20 Cielo

‘Lucht’

‘Cielo’ staat voor de ‘Lucht’. Maserati geeft een zeer Italiaanse naam aan de open MC20, die met z’n sportieve en tegelijkertijd chique voorkomen, vanaf 2023 een unieke plek inneemt in het gamma van Maserati. Het merk uit Modena is een nieuwe fase ingegaan, en dat is goed te zien. Maserati is voortaan een soort basis, in plaats van dat het een extraatje vormt binnen een grote autogroep. Het begon een paar jaar geleden allemaal met de creatie van een nieuwe en afzonderlijke bedrijfstak, dat het merk op een hoger plan moest tillen. Officieel maakt Alfa Romeo daar in bepaalde mate ook deel van uit.

Launch Edition PrimaSerie

Dit is nog maar het begin. Maserati wil de frequentie van nieuwe introducties en dus een grotere veelzijdigheid, de komende jaren flink opvoeren. Onder andere ook met volledig elektrische modellen met het Folgore label. Dat moet trouwens een nieuwe kern van sportiviteit worden, gekoppeld aan de Formule-E waar Maserati vanaf 2023 een belangrijke plaats in in gaat nemen. De gisteren voor het eerst getoonde MC20 Cielo is een eerste serie waarvan alvast 60 stuks geproduceerd zullen worden. Vanaf volgend jaar volgt de rest. De Launch Edition PrimaSerie heeft onder andere de prachtige Acquamarina tint dat naadloos past bij de naam van de open MC20. Het is een kleur uit Maserati’s Fuoriserie programma.

Glazen dak voor permanent open gevoel.

Uniek is het glazen dak dat via een ingenieus systeem weg is te vouwen in slechts 12 seconden. Te bedienen via de boordcomputer niet alleen om het open en dicht te doen, maar zelfs de mate van getintheid is instelbaar via de geavanceerde Polymer Dispersed Liquid Crystal technologie. De hoogwaardige basis is uiteraard dezelfde als die van de gesloten MC20, oftewel de monocoque chassis uit één stuk carbonfiber. Italiaanse vernuft bekroond met een al even vooruitstrevende en efficiënte 3.0 V6 bi-turbo van 630 pk. Er is niets spartaans aan de MC20 Cielo, dat van alle luxe en gemak is voorzien, zoals parkeersensoren rondom, achteruitkijkcamera, dodehoek camera’s en een 360° camera. Een noodstop kan automatisch plaatsvinden en verkeersborden worden herkend, dus de auto staat zelfs voor actieve veiligheid. Het beste op audiogebied in de Automotive is tevens een optie op de MC20 Cielo in de vorm van High Premium geluid van Sonus faber. Een systeem dat zelfs is aangepast om bij open dak het beste geluid te leveren. De veelzijdige en omplete MC20 Cielo is volgens Maserati straks vanaf 270.000 euro leverbaar (Italië).

[nggallery id=1299]

2 gedachten over “De Maserati MC20 Cielo

 • 26 mei 2022 om 22:35
  Permalink

  De eerste betekenis van ‘cielo’ is ‘hemel’ en dat past precies bij een opendakversie van een Maserati.
  Voor ‘lucht’ moet je bij de Duitse concurrenten zijn…

  Beantwoorden
 • 27 mei 2022 om 09:25
  Permalink

  ja toch best knap dat Duitsers zelfs lucht goed kunnen verkopen. 🙂 Klopt weliswaar een beetje maarrrr… Hemel is in mijn NL hoofd daar waar ik misschien heenga als ik maar genoeg avondgebedjes doe op m’n blote knietjes. Daarom schreef ik de ‘Lucht’ met een hoofdletter: Come il cielo limpido! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.