Maserati Grecale productiestart officieel en straks ook derde model

Al 20 dagen maar nu officieel.

In de grote Stellantis-fabriek van Cassino is sinds een dag of 20 al de productie van start gegaan van de Maserati Grecale naast die van de Stelvio en Giulia. Alle drie modellen op het Giorgio platform. De officiële startdatum was echter afgelopen 25 mei. Vakbondsafgevaardigde Francesco Giangrande van de Uilm zegt dat hij nooit heeft getwijfeld of de productiestart nog wel zou plaatsvinden ondanks de stokkende toeleveringen in verband met de halfgeleidercrisis. De productie is al enkele weken in volle gang en zal de komende maanden steeds verder oplopen.

‘Derde’ model.

En er is voldoende perspectief voor het door vertraging geplaagde Cassino zegt Giangrande. Er ligt een derde model in het verschiet naast de beide SUV’s. Over welk model dit gaat zegt de vakbondsman niet. Het kan gaan om de opvolger van de huidige Giulia die al in Cassino geproduceerd wordt (anders zou het immers om een vierde model gaan), of een derde SUV. Uiteraard kan dit alleen als de sector gezond blijft. Minister van economische ontwikkelingen Giancarlo Giorgetti zegt in dat kader dat de Automotive voor Italië een centralere rol zal blijven spelen, en dat de toeleveringsproblematiek van tijdelijke aard zijn. Cassino, maar ook Melfi en Pomigliano d’Arco zullen de komende jaren eerder groeien dan krimpen, gezien de plannen van Stellantis met deze fabrieken ten zuiden van Rome. Bovendien wordt Termoli omgebouwd tot Gigafactory voor de productie van elektrische auto’s.

2 gedachten over “Maserati Grecale productiestart officieel en straks ook derde model

 • 27 mei 2022 om 11:23
  Permalink

  Laat ze maar is komen met een SW moet je is kijken hoeveel BMW 3 series er verkocht worden in Nederland en Duitsland of een Spider van Alfa die er ook al niet meer is, ik was van de week nog bij de Alfa dealer voor onderhoud en ik hoorde dat die bijna dit jaar nog geen Giulia en Stelvio verkocht had dit jaar, dat zegt toch wel genoeg, de showroom auto van december stond nu nog in de showroom.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2022 om 16:02
  Permalink

  Hopelijk begrijpen ze nu ook dat de Stelvio als mild hybriden gewenst model is. Evenals de hierboven genoemde Giuliani SW.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.