De nóg groenere toekomst van Fiat Group Automobiles-Chrysler

Dat Fiat Group Automobiles serieus de leiding heeft en wil houden als het gaat om de groenste autoproducent, blijkt niet alleen uit recente cijfers maar ook uit de ambities van het meerjarenplan van afgelopen voorjaar, en bijvoorbeeld dit presentatiemateriaal dat gebruikt is tijdens een persconferentie in Parijs.

Op deze sheets zie je onder andere de consequente doorvoer van bestaande en nieuwe technieken zoals, compacte motoren, nieuwe transmissies en elektrische en hybride voertuigen. MultiAir en MultiJet2 techniek zal in vele vormen en maten toegepast gaan worden op compacte en grote auto’s met voor-, vier- en achterwielaandrijving. Maar ook de toepassing van LPG en aardgas (Natural Power) en uiteindelijk zelfs geheel elektrische voertuigen gaan we zeer regelmatig terugzien. Vooral voor hybride auto’s zijn de verkoopverwachtingen hoog van compact tot groot, dankzij de toekomstige creaties van Fiat Powertrain Technologies in samenwerking met de technische afdeling van Chrysler. Van Amerikaanse zijde komen vooral de grotere motoren (zoals de nieuwe V6), offroad technologie en elektrische techniek. De combinatie met brandstofbesparende en downsize technieken (+ transmissies als TCT) van FPT zorgen voor talloze voordelen op het gebied van nieuwe duurzamere oplossingen tot ver in de toekomst over de volle breedte in alle segmenten.

Hierdoor zal FGA-Chrysler op vele fronten uiterst competitief kunnen zijn én schoner.

[nggallery id=486]

3 gedachten over “De nóg groenere toekomst van Fiat Group Automobiles-Chrysler

 • 27 oktober 2010 om 16:10
  Permalink

  Snap niet dat Fiat geen bioethanol auto’s in Europa uitbrengt.
  Die hebben al decennia ervaring in Brazilie.

  Er zit een Tamoil pomp bij mij in de buurt die bioethanol uit Brazilie van suikerriet verkoopt.
  Zou wel leuk zijn nu de accijns verlaagd is om op die bioethanol te gaan rijden.
  Maar helaas heeft Fiat dus geen auto’s die daarop kunnen rijden in tegenstelling tot de Ford groep.

  Beantwoorden
 • 27 oktober 2010 om 20:51
  Permalink

  Gelukkig geen bio troep. Dit hakt teveel in de voedselproduktie. Fiat is goed bezig zo

  Beantwoorden
 • 28 oktober 2010 om 01:53
  Permalink

  Sheet #15 is wel een hele mooie. Alsof men zich op het laatste moment nog bedacht dat er een grote beer van een Hemi-motor bij Chrysler in de schappen ligt. Paste niet meer in de uitgezette grafiek zo lijkt het. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.