Derde Alfa Romeo model eind dit jaar in Cassino in productie

Maar liefst 532 werknemers die momenteel niet veel te doen hebben, kunnen binnenkort in Cassino hun collega’s gaan versterken die reed aan de assemblagelijnen van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio staan. Gisteren is dit zelfs bevestigd door een landelijke vakbondsleider van de Fim-Cisl, die op bezoek was in de fabriek te Piedimonte San Germano voor een boekpresentatie over het arbeidsleven binnen Fiat vanaf 1955 tot het nieuw millennium. De processen rond de productiestart van het derde Alfa Romeo-model, zullen in de periode van eind 2018 en begin 2019 plaatsvinden.

Tot 1 juni zal niet openlijk gesproken worden over welk type model in productie zal gaan. Het gaat vermoedelijk om een coupé op basis van de Giulia, maar dat is nog nergens officieel bevestigd. Volgens Marco Bentivogli, de vakbondsleider in kwestie, is de datum van volgende week vrijdag, een belangrijke voor heel de FCA-groep. Inmiddels is in Melfi ook de komst van een extra model bevestigd en zijn de bonden niet langer ongerust over de gevolgden van het uitfaseren van de Punto.

9 gedachten over “Derde Alfa Romeo model eind dit jaar in Cassino in productie

 • 26 mei 2018 om 09:59
  Permalink

  Fijn dat er een model bij komt. En ik houd van coupés. Maar er is niet veel markt voor, zeker niet in Europa. Waarom niet een mooie sportieve SW? Of eventueel een Hatchback of Sportback als stapje hoger opvolger Giulietta?

  Beantwoorden
 • 26 mei 2018 om 11:00
  Permalink

  Cc hans.
  Hoe jammer het ook voor ons is de prioriteit gaat uit naar amerika en china.

  Beantwoorden
 • 26 mei 2018 om 20:03
  Permalink

  Een SW blijft meganodig, maar een coupé is Alfa Romeo zeker aangemeten en kan een mooie aanwinst voor het assortiment zijn. Ik hoop dat ze zich deze keer eens echt uitleven kwa vormgeving.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2018 om 17:49
  Permalink

  Bijzonder is er eindelijk nieuws over nieuw model en dan laten de heren zich niet horen bijzonder toch?

  Beantwoorden
 • 28 mei 2018 om 18:18
  Permalink

  (1) we weten niet wat er in produktie gaat, het kan een mooie coupé zijn, maar voor hetzelfde geld is het weer een SUV. En (2) we zijn de afgelopen jaren al hééél vaak blij gemaakt met een dode mus. Vind je het dan gek dat niet meteen de vlag uitgestoken wordt?

  Beantwoorden
 • 28 mei 2018 om 18:57
  Permalink

  Mischien dat dit je interesse heeft.

  Nieuwe Alfa Romeo 6C en 4C zouden tot het toekomstige bereik van de Biscione kunnen behoren
  Het toekomstige Alfa Romeo-sportassortiment kan worden verrijkt met 2 nieuwe interessante auto’s

  Beantwoorden
 • 28 mei 2018 om 21:11
  Permalink

  Nieuwe 6c en 4c krijgen dezelfde basis verwacht ik. Voorlopig blijft eerst nog de huidige 4c met misschien nog een update. Over een paar jaar volgt dan de compleet nieuwe 6c.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2018 om 21:30
  Permalink

  nieuwe Alfa Romeo 6C en 4C-modellen . Volgens de laatste geruchten die opduiken op het netwerk, zullen de 2 nieuwe sportwagens van de Biscione naast de huidige generatie van de 4C gaan en de sportieve geest van het historische merk Fiat Chrysler Automobiles bevestigen.
  Michien toch eerder ??

  Beantwoorden
 • 29 mei 2018 om 11:50
  Permalink

  De sheet die ooit uitlekte liet zien dat de 4C nog even blijft en dat er op termijn een nieuwe sportwagen komt genaamd 6C. Deze zal ongetwijfeld onderin het gamma van dit nieuwe model ook ooit als 2.0 4 cilinder op de markt komen voor een andere klantenkring. Ik verwacht dus geen compleet nieuwe 4c die speciaal is uitgedacht los van de beloofde 6C. Zo’n auto staat ook niet op het plan dat uitlekte. Lijkt me ook te veel van het goed. Er komt 1 sportwagen die zowel als coupé en als spider voor de dag zal komen met verschillende motoren dus en een basis die Maserati op termijn ook zal gebruiken (2021?) voor o.a. een elektrische GT (Alfieri)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.