641 pk sterke Giulia coupé te zien op Balocco?

Steeds meer geruchten gaan over het eerst volgende model van Alfa Romeo, de op de Giulia gebaseerde coupé die mogelijk Sprint als bijnaam krijgt. Over een paar weken weten we onder andere, of tijdens de presentatie van FCA’s nieuwe industriële plan op Balocco, de auto zelf al getoond zal worden. Minder dan een jaar voor de officiële lancering. Marchionne sprak onlangs over een tastbare verassing tijdens de presentatie. Het moet de sterkste straatversie van Alfa Romeo in de geschiedenis worden, voorzien van hybride KERS-techniek, goed voor 641 pk. Slechts 20 pk minder dan een Ferrari 488. Dat geldt dus voor de 2.9 V6, terwijl de meest krachtige 2.0 viercilinder als hybride rond de 345 pk zal hebben. Men zegt dat op het plan ook een vierdeurs versie van de coupé vermeld staat. Over een Giulia SW horen we helaas nog altijd niets.

Andere modellen die volgens sommigen genoemd worden in het vierjarenplan, zijn de compacte SUV (die misschien Rombo zal heten), een grote SUV die in 2020 moet debuteren en zelfs een E-segment sedan. Deze laatste wordt inmiddels eigenlijk al tien jaar verwacht en zal vrijwel zeker tijdens het tweede kwartaal van 2021 gepresenteerd worden. Kers op de taart is een nieuwe sportwagen genaamd 6C, die in het najaar van 2020 gepresenteerd zal worden. De Giulietta krijgt binnenkort al een update, die nog een aantal jaren zal meegaan.

9 gedachten over “641 pk sterke Giulia coupé te zien op Balocco?

 • 15 mei 2018 om 14:52
  Permalink

  Goed dat er een nieuw model gaat komen. En zeker als het een coupé betreft. Alfa is het verplicht aan zijn historie en status om een dergelijke coupé in het gamma te hebben. Ik betwijfel echter dat dit voldoende zal bijdragen tot stijgende verkopen voor het merk. Een opvolger voor de Gulietta en Mito had eigenlijk prioritair moeten zijn wil men de doelstelling van 400.000 auto’s halen. Het gaat allemaal wat te traag om een echte vuist te kunnen maken op de markt…

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 16:55
  Permalink

  Het lijkt er gewoon op dat ze meer de exclusieve markt willen bedienen, niet zozeer de losers zoals ik 😉

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 19:38
  Permalink

  Ja latino147. De tijden van betaalbare alfa’s zijn voorbij. niks sud’s en 33’s voor een leuk prijsje en zelfs geen 145/146/155/147/156/159 maar terug naar de jaren 30 voor de rijken der aarde jan tot 4x modaal mag verlekkerd kijken en een jong gebruikte straks kopen😉 Tenzij de nieuwe 1.3 er straks in komt😀 En dan graag met 48v mild hybride kun je er lekker mee door de bergen op weg naar toscane😁

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 19:48
  Permalink

  Ik heb ergens gelezen dat de Coupe Alfa Romeo GTV gaat heten, en de 5drs coupe zou Alfa Giulia Sprint gaan heten maar goed begin juni weten we meer wel heel gaaf.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 19:49
  Permalink

  Zou het die zargato zijn?? Of gaat die er naast komen? Maar dit belooft wel wat met 641pk niet verkeerd afgezien van het prijs kaartje dan😁. Stelvio kommer kers op de V6 en er kan helemaal geen andere suv er tegen op. Maar ik hoop ook op een giulietta hatch/sw (SW alla A3sportback). En een mito opvolger die technisch meer verschilt met een fiat dan lijst loze portieren als een beter onderstel en meer power in de motoren.

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 21:13
  Permalink

  De huidige giulietta krijgt eerst een grote update.
  Hoop ook uiterlijk niet alleen motorisch.
  Onderstel is prima verder.

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 21:15
  Permalink

  641 pk zijn hybrid pk’s, gewoon de bekende V6 twin turbo maar met een electro motor er bij.

  Beantwoorden
 • 15 mei 2018 om 21:47
  Permalink

  @HZW
  Dus vanaf 0 rpm extra x koppel en 131kw extra dat helpt vooral bergje op en rem energie bergje af of bij uitrollen.

  Komt hij dan ook als q4 om die power goed op de weg over te brengen? Klinkt allemaal goed alleen jammer dat ik eerst nog een hypotheek heb af te lossen maar tegen die tijd zijn ze voor betere prijzen gebruikt te koop😉

  Beantwoorden
 • 16 mei 2018 om 09:53
  Permalink

  Mmm komen ze met een face lift ook met een extra knopje in de reguliere giulia waarmee je de traction controlle de nek om kunt draaien? Of zijn er al mensen aan het tweaken geweest om dit via het menu uit te kunnen schakelen?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.