Mille Miglia voor Nederlandse eigenaar Alfa 6C voor start al dramatisch geëindigd

Nederlandse Alfa Romeo liefhebbers kennen vast en zeker de kroonjuweel van Jeroen Branderhorst wel. De 6C 2500 Cabriolet uit 1942 stond geheel volgens goede gewoonte klaar om aan de Mille Miglia editie 2018 mee te doen, maar zal nooit met nummer 115 aan de start verschijnen door een brutale diefstal afgelopen weekend van zaterdag op zondag. Zeker weten doet niemand het, maar de politie verwacht dat de dieven heel goed wisten waar ze meer bezig waren. De zacht beige 6C heeft een waarde van rond de 300.000 euro. De zeldzaamheid van het voertuig (1 van 4) leidde tijdens sommige veilingen zelfs tot een bod van meer dan het dubbele. Het kenteken van de klassieke luxe Alfa Romeo is AH 2539. De locatie was bij een klein hotel buiten Brescia in de voorstad Noce.

Eigenaar Jeroen Branderhorst deed op facebook een dramatisch oproep waar veel mede-Alfisti (ook buitenlandse) gehoor aan gaven door het te delen. Ook bepaalde Italiaanse media heeft het bericht opgepikt. Italië kent nog altijd hoge jaarlijkse aantallen als het om autodiefstal gaat. Meer dan het Europese gemiddelde. Het gebrek aan economische groei op het schiereiland helpt niet om deze vorm van criminaliteit terug te dringen. We hopen voor de familie die zeer aan deze auto gehecht is, dat de publiciteit tot een spoor kan leiden en dat foto’s en schilderijen (zoals deze hieronder van Agnes den Hartogh) niet de enige tastbare herinnering zal blijven aan deze magnifieke creatie uit Portello.

Morgen start de Mille Miglia in Brescia en de finish zal traditioneel op 19 mei plaatsvinden in dezelfde Lombardijse stad. Het deelnemersveld bestaat uit auto’s die tussen 1927 en 1957 zijn geproduceerd. Maar liefst 440 deelnemers uit 36 verschillende landen, ook met bekende namen achter het stuur zoals Giancarlo Fisichella, Walter Röhrl, Piero Pelù, Adrian Sutil en Jacky Ickx. Alfa Romeo is wederom een belangrijk boegbeeld van ’s werelds mooiste race. Behalve een 30-tal Alfa’s van de fabrikant zelf doet het Museo Storico Alfa Romeo / FCA Heritage mee met een 6C 1500 SS, 6C 1750 GS, 1900 SS en 1900 Sport Spider.

3 gedachten over “Mille Miglia voor Nederlandse eigenaar Alfa 6C voor start al dramatisch geëindigd

 • 15 mei 2018 om 19:55
  Permalink

  Als er 4 van zijn is deze nu toch on verkoopbaar zou je menen je kunt er nooit mee over de weg verstopt houden in een schuur. Ik hoop dan ook dat hij word terug gevonden.

  Beantwoorden
 • 16 mei 2018 om 05:44
  Permalink

  In dit geval alsof je eigen kind is weg gehaald, ellendig.

  Beantwoorden
 • 28 november 2018 om 16:19
  Permalink

  Goed nieuws voor de Nederlandse eigenaar, de auto is terug gevonden volgens buitenlandse media.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.