Home » Ferrari

Ferrari SP38 mooiste one-off tot nu toe?

25 mei 2018 21:36 4 reacties

De Ferrari SP38 is wonderschoon als een sculptuur uit een stuk. Menig fabrikant van exclusieve sportwagens zou er een noodgedwongen een seriematig project van moeten maken, maar Ferrari kan het zich gewoon permitteren om het bij eentje te houden. Dat heeft alles met het wereldwijde imago van het ijzersterke merk uit Maranello te maken. Wij denken dat dit een van de mooiste uit Ferrari’s SP-programma tot nu toe is. De SP38 zal morgen op Villa d’Este dan ook veel aandacht krijgen verwachten we. Mocht je deze schoonheid ooit in het echt willen zien, dan weet je waar je moet zijn (laat het ons weten!).

De basis is uiteraard de 488 GTB. Tijdens het ontwerp is ook volop rekening gehouden met de functionaliteit, precies zoals de klant dat wenste. Op Fiorano werden dan ook mooie rondetijden genoteerd. De legendarische F40 heeft enigszins als inspiratiebron gefungeerd, wat vooral op subtiele wijze te herkennen valt aan de voor- en achterzijde. De lak is een zogenaamde hoogwaardige Triplo Strato afwerking dat uit drie coatings bevat. Uniek in dit design is de wijze waarop de carrosserie aan de voor en achterzijde om een tweede huid heen gefrappeerd lijkt te zijn. De sobere lijnvoering zit vol verrassende esthetische elementen, alsof het door Pininfarina is uitgevoerd. Het interieur is dankzij het Tailor Made programma ook op maat afgewerkt. De SP38 is een mooie creatie in Ferrari’s grote oeuvre en we hopen ‘m vaker terug te zien dan alleen dit weekeinde aan het Como-meer.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • niccolo schrijft:

  Che bellezza!

 • CCHans schrijft:

  De foto van de zijkant doet me erg denken aan de Lancia Stratos. Goed voorbeeld!

 • marcopas schrijft:

  CCHans: OOk mij eerste gedachte. Goed om te zien dat het ouderwetse koets bouwen weer terug komt, al was het voor de happy few.

 • The Dutchbird schrijft:

  Mij aan een Ford GT
  https://www.bol.com/nl/p/ford-gt-2017-blauw-1-18/9200000072745599/

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Ferrari

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties