Fiat 8V Vignale van ruim 2 miljoen

Fiat bouwde vroeger niet alleen volksauto’s, maar was ook verantwoordelijk voor meer exclusieve sportieve modellen waarvan het ontwerp meestal werd uitbesteed aan een van de vele carrosseriebouwers in en om Turijn. Bijvoorbeeld Vignale die in 1954 deze oogverblindende Berlinetta bouwde op basis van de 8V. Een anonieme verzamelaar met smaak heeft dit kroonjuweel op de kop getikt bij een veiling van Finarte (voorafgaand aan de Mille Miglia in Brescia) voor een prijs van 2.147.450,00 euro. Het bedrag was goed voor de helft van de totale inkomsten van die bewuste veiling op 14 mei.

De 8V Vignale heeft chassisnummer n. 106.000052, 37. Het is de enige race-waardige coupé die Vignale creëerde van de 9 die men in 1953 ontwierp. Dit kunststukje is naar men zegt weliswaar als showauto gepresenteerd, maar reed vervolgens 37 wedstrijden waarvan eentje de Mille Miglia van 1955 was. Casimiro Toselli zat toen achter het stuur. Verder werd 4 maal de rally van Sestriere gereden, 2 keer de ronde van Sicilië en 2 Inter-Europa cups. De auto kreeg door de jaren allerlei bestickeringen en aanpassingen te verduren, maar is nu weer in de staat zoals ie ooit was.

[nggallery id=1211]

2 gedachten over “Fiat 8V Vignale van ruim 2 miljoen

 • 25 mei 2018 om 22:27
  Permalink

  ’t Is toch niet voor te stellen dat Marchionne een merk dat zulke auto’s heeft gebouwd moedwillig kapot wil maken?

  Beantwoorden
 • 28 mei 2018 om 21:50
  Permalink

  @dac 1991 l’histoire se répète. De fiat voor het volk is passé als wij de berichten uit la bella Italia mogen geloven. Exclusiviteit is het nieuwe toverwoord.En met een Eurosceptische regering die van de Euro af wil, wordt Italië vanzelf de prijsvechter in autoland. The future looks bright!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.