Di Montezemolo: ‘Het teambelang boven alles’

De dubbel van Hockenheim heeft een dikke saus van omstredenheid met zich mee gekregen, maar de eerste man van het rode F1 team heeft er geen boodschap aan.

De eerste winst sinds de eerste wedstrijd in Sakhir. Luca Cordero di Montezemolo is zeer tevreden en toont zijn opluchting over de comeback van Ferrari, nadat het hard heeft moeten knokken om weer bovenin te geraken. Hij gaf een persconferentie in Maranello samen met teambaas Stefano Domenicali;

“Ik ben erg tevreden. Alle fans hebben eindelijk weer twee Ferraris die race zien domineren en winnen. Het resultaat is vrucht van weken hard werken door ons team dat nooit opgeeft. Nu moeten we de ingeslagen weg blijven volgen en de auto op alle circuits die nog volgen competitief houden. Alonso en Massa zijn echte kampioenen die het maximale gaven het afgelopen weekend.”

Maar dan toch het onderwerp van de sanctie in de vorm van 100.000 euro boete als gevolg van de ‘voorkeursbehandeling’ binnen het team vlak voor de finish. De boete heeft vooral ;

“Ik heb geen interesse in de discussie rond dit gegeven. Ik roep al jaren dat het teambelang bij ons heilig is in zowat alle omstandigheden. Ik maak dit bovendien sinds jaar en dag mee zoals vroeger ten tijde van Lauda toen ik de leiding had over de renstal. Nuvolari had er zelfs mee te maken volgens de geschiedenisboeken. Ik weet zeker dat behalve wat neutraal publiek wij en onze fans dit het beste besluit vonden.”

F1 baas Bernie Ecclestone zegt intussen dat hij het sentiment en de discussie wel begrijpt en dat deze ook zeker gevoerd moet worden. Maar het principe van het team dat met gelijke middelen en meerdere auto’s naar een titel titel toe mag werken op de manier die zij het beste vinden en dus een zelfgekozen rangorde, moet ook gerespecteerd worden. Mits alles veilig gebeurt, zou dit dus onbestraft moeten mogen, aldus Ecclestone. Ecclestone pleit nu dus voor het opheffen van deze strafmaatregel, die na afgelopen weekeinde nog op Ferrari werd toegepast.

Een gedachte over “Di Montezemolo: ‘Het teambelang boven alles’

 • 29 juli 2010 om 17:06
  Permalink

  Zeker.
  Daarom is er ook een rijderskampioenschap.

  Wie goed geluisterd heeft, hoorde Alonso al een paar ronden voor zijn ‘inhaalactie’ janken dat hij sneller was en dat het team Massa orders moest geven.

  Als racer rij je ernaar toe, zet ‘m ernaast en ga erlangs.

  Als je zo moet winnen ben je of een mietje of een enorme narcist.
  Ik ga voor het laatste.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.