Di Montezemolo kondigt speciale Ferrari aan voor Genève 2011

Ferrari baas Luca Cordero di Montezemolo laat aan het Franse l’Equipe weten dat we in Genève een speciale Ferrari kunnen verwachten die klaar zal staan voor een marktintroductie. Al minstens een jaar doen er de geruchten de ronde dat het hybride HY-KERS (foto) systeem, binnen afzienbare tijd op een bestaand productiemodel z’n intrede zal doen. Het energiebesparende systeem vormt een van de vele technieken die Ferrari vanuit de F1 zal doorontwikkelen naar een variant voor op de weg. Een fel groene 599 Fiorano, was daar vorig jaar nog de tastbare aankondiging van. Omdat de CEO het over een speciale Ferrari versie heeft is het aannemelijk dat hij het over een dergelijk model heeft. Onlangs zijn op Fiorano nog testexemplaren gespot van een aangepaste 599.

Toch starten er natuurlijk wel de nodige verdere specualties. De opvolger van de 612 Scaglietti is namelijk zo goed als klaar en rijp voor een marktintroductie. De grote Ferrari GT kan daarom ook het onderwerp zijn dat Di Montezemolo hier als ‘speciaal’ betitelt. Ook deze zal namelijk naast een V12 met 550 pk een elektrische motor krijgen met nog eens 100 pk, goed voor een reductie van de uitstoot en het verbruik (35%). Dit model zal vierwielaandrijving hebben. Gezien het drukke schema van Ferrari kunnen we trouwens wel meer verwachten dan dat. Nieuwe Ferrari’s met het Start&Stop HELE systeem zoals op de California, een 458 Spider en de opvolger van de Enzo, behoren daarom allemaal tot de mogelijkheden voor het komende 2 jaar. Deze laatste zal een supercar worden dat een nieuwe standaard zal zetten op het gebied van prestaties.

2 gedachten over “Di Montezemolo kondigt speciale Ferrari aan voor Genève 2011

 • 22 december 2010 om 13:10
  Permalink

  De Opvolger voor de 612?

  Die krijgt 4WD en een kers systeem of was het nou kerst systeem.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 27 december 2010 om 17:55
  Permalink

  Forza Ferrari. Hulde voor deze kleine fabrikant die zijn principes trouw blijft: doorontwikkelen van het modellenprogramma om zich te meten met de concurrentie. En actief blijft in de autosport!!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.