Dit is dé bank

Lancia Delta Executive

U heeft ze vast wel gezien de afgelopen tijd. Al die sterren van het witte doek die maar af en aan bleven rijden in de mooi gebronsde Lancia Delta Executive. Een waar plaatje!

Lancia is een merk dat zoveel stijl in zich heeft, dat het nu zelf een moment uitzoekt om te laten zien waar die sterren nu precies op hebben gezeten. Dat de Executive uitvoering zich niet beperkt tot een andere badge moge eens te meer duidelijk zijn. De executive heeft namelijk behalve een prachtig glanzend dak ook een uniek afwerking van bekleding en dashboard. Zelfs de hoofdsteunen van de Executive komen vers van de tekentafel uit het atelier, waar men op bijna ambachtelijke wijze zich ontfermt over het comfort van u en uw volgende Lancia. Zo ook de achterbank dus. Meer gekuipte zittingen en ergonomische rugleuningen, plus dus prima hoofdsteunen, zorgen voor een koninklijke zit. Ruim was de Delta al achterin, helemaal als je de bank naar achteren schuift. Maar nu is de zit ook ultra luxe en comfortabel. Dit is een auto dat minimaal uit het D-segment lijkt te komen, en in een fractie zelfs doet denken aan nog iets groters.

Kortom, Lancia toont weer eens lef door met een geweldig oog voor detail, het onderste uit de kan te halen. Wie zou zich overigens verder nog meer kunnen permitteren, om de meest beroemde -lees verwende- mensen uit de filmwereld, op de achterbank van een 5 deurs hatchback te plaatsen. Niemand toch?

Mocht u de Executive willen bestellen, maar u deinst nog wat terug vanwege het feit dat het de duurste is? Verdiept u zich dan even in wat deze uitvoering te bieden heeft en wat er de afgelopen week in Venetië over is gezegd. Wij van Auto Edizione zouden er blind voor tekenen.

[nggallery id=35]

3 gedachten over “Dit is dé bank

 • 4 oktober 2009 om 22:03
  Permalink

  Wat ongelofelijk mooi! Ik zou direct geloven dat deze foto van een auto is, die €150.000 kost. 😯

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:03
  Permalink

  Ja dat is punt! Lancia is goed bezig 😀 Nu nog een waardige opvolger voor de Thesis en de kous is af. De Thema kunnen ze best gewoon overslaan. Deze zou niet genoeg kopers trekken door de 159.

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:04
  Permalink

  Dat laatste is een punt waar veel voor te zeggen valt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.