Dit weekend tweede editie Modena Motor gallery

Modena Motor gallery

Op 10 en 11 mei aanstaande vindt de tweede editie plaats van de Modena Motor gallery. Sinds vorig jaar kun je in hartje Modena in het groot beleven wat wij hier in Nederland al jaren kennen als Auto e moto d’Italia. Het is dus een ruilbeurs met daar omheen allemaal Italiaanse creaties uit heden en recent en minder recent verleden. Gek genoeg is dit in een land met zo’n rijke gemotoriseerde geschiedenis als Italië dus ook nog een unicum. De tweede editie staat garant voor nog meer moois, dankzij een steeds bontere verzameling uit wat de Italiaanse industrie ons heeft nagelaten (zelfs een gedeelte over de Italiaanse luchtvaart in WO1). Wat dat betreft is dit een evenement dat je als liefhebber echt een keer zult moeten bezoeken. De organisatoren zijn hier ook van bewust en richten zich in hun informatievoorziening dan ook tot het buitenland.

MMgallery1

Zoals gezegd is de variatie in wat je tegen kunt komen dus steeds groter. Voor liefhebbers van motoren, bromfietsen en fietsen is er ook steeds meer te zien. Zo wordt de geschiedenis van Bianchi uitgelicht met voorbeelden voor het leger uit de eerste wereldoorlog en de fiets van Benito Mussolini. Er zijn zeldzame Maserati-motorfietsen, maar ook een Gilera Saturno Piuma uit 1948, een Moto Guzzi V7 special en een Ducati 450 Scrambler. Dan is er ook nog een gedeelte dat gericht is op het Italiaanse vakmanschap rond het vervaardigen en restaureren van verschillende aspecten die met de automobiel te maken hebben (hal A). Uniek is ook het verhaal achter de F1 Michele Alboreto 83 6V uit 1985. Deze auto werd ooit geboren als F2 wagen met 2500 motor in 1953 en is via een weiland in Uruguay weer op Italiaanse bodem teruggekomen.

MMgallery2

Uiteraard neemt het jubileum van Maserati in deze thuishaven ook een prominente plaats in en is er zaterdag een presentatie gehouden door niemand minder dan Alfieri Maserati, kleinzoon van Ernesto (om 11 en 17 uur). Ook het Museo Enzo Ferrari en Museo Ferrari hebben hun eigen stand tussen de vele clubs en registers uit het land, met soms wel heel unieke privé-eigendommen. Veel is op dat gebied juist ook buiten het beursgebouw te zien. Modena Motor gallery is een must voor de verzamelaar van boeken en onderdelen, want juist hier kun je dat ene Italiaanse unieke stuk vinden wat je al jaren zocht. Het evenement is op zaterdag open van 9:00 tot 19:00 en op zondag van 9:00 tot 18:00.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.