Een magische kerst in Rome met de Fiat 500C

500c natale

Kerst in Rome is altijd al een bijzonder fenomeen geweest en dus zeker het meemaken waard.

Helemaal nu Fiat de mensen uitnodigt om in de eeuwige stad te komen winkelen door mooi verlichte straten en vooral prachtig uitgedoste etalages. Vanaf afgelopen maandag speelt hierbij de knappe Fiat 500C daarbij een hoofdrol. Hoe vreemd dat ook moge klinken zo aan het begin van deze winter. Deze open Fiat is onderwerp van een grootschalig kunstproject dat onderdeel vormt van een bijzondere entourage tussen Via Borgognona en Piazzetta Bocca di Leone. Deze chique locatie in de stad waar de mooiste modezaken en grootste Italiaanse merken te bewonderen zijn, krijgt hiermee een extra sfeervolle uitstraling.

Kunstenaar Fabio Novembre heeft speciaal voor de maand december 7 levensgrote natuurgetrouwe 500C sculpturen in 1:1 gemaakt. Deze 500C’s van glasvezel  zijn spierwit en tot de nok gevuld met kleurrijke 500C schaalmodellen bij wijze van kerstcadeaus. Novembre maakte reeds afgelopen zomer een serie witte namaak 1:1 500C’s als houder voor heuse bomen voor de gemeente Milaan. Hiermee is de 500C in één klap een stijlicoon geworden evenals het gesloten zusje.   

Dit initiatief is wederom tot standgekomen door de vereniging van ondernemers van de Via Borgognona en Piazzetta Bocca di Leone in samenwerking met FIAT. Er is ook kunst te zien in de diverse etalages. Tijdens de opening van dit initiatief, dat ieder jaar weer op iets bijzonders is, waren vele prominenten (‘B-I-ers’) aanwezig en werd er zowat in elke winkel Spumante geschonken en chocolade geserveerd. Door de straten klonken kersthits uit de jaren ’70 en ’80.

Reden genoeg dus om een kerstavondje in Rome te gaan doen dit jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.