Elektrische Abarth bijna klaar

Nieuwe fase vanaf 2023.

Men zegt dat Abarth eind dit jaar al haar eerste elektrische product aan de wereld zal presenteren. Een eerste in een nieuwe reeks. De testfase bevindt zich in een vergevorderd stadium zegt men. Een ‘595’ BEV zal in ongeveer 7 seconden naar de 100 kunnen en een top van 180 km per hebben. Ter vergelijking; een normale elektrische 500 doet de sprint tot 100 in 9 seconden (voor ons gevoel altijd minder…) en heeft een top van 150 km/u.

Zelfs iets met geluid…

Abarth heeft in een vroeg stadium het publiek willen betrekken op het gebied van de toekomstige akoestiek. Zie het als een slimme manier om de gemoederen te sussen, aangezien iedere fan zich momenteel natuurlijk afvraagt; ‘En dat heerlijk uitlaatgeluid dan!? Is dat geschiedenis!?’ Men zegt dat ons een nieuw soort sensatie staat te wachten. De foto’s van de laag ogende 500 EV hierboven zijn van recent genomen.

4 gedachten over “Elektrische Abarth bijna klaar

 • 20 juli 2022 om 06:25
  Permalink

  Leuk. En veel sneller dan Alfa met een elektrische auto. Maar ja, Alfa was ooit de bloedbroeder van Abarth. Nu gaat AR voor RAtio, familie en vrouw. Logisch.
  Doe mij snel die 500e Abarth. Graag met grote batterijen, extra welvingen en een ouderwets lekker interieur.

  Beantwoorden
  • 20 juli 2022 om 16:21
   Permalink

   Mooi. Geluid ben ik benieuwd naar. Iets waar Maserati ook mee bezig is om zich te onderscheiden. Die MiTo / 8c velgen staan m trouwens verrassend goed. Toch een stukje Alfa @Rob

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.