Elektrische Fiat 500 nu nog beter te zien

We zien ‘m voor de tweede keer, de nieuwe Fiat 500 met elektrische aandrijving. Deze zal over iets meer dan een maand in Genève gepresenteerd worden. De scoopfoto’s van Quattroruote liegen niet; Het is duidelijk een compleet nieuwe auto, dat een evolutie lijkt van het huidige model en tegelijkertijd voldoende vernieuwend zal zijn. Bovendien ook praktisch, want wie goed kijkt, ziet dat er een klein ‘zelfmoorddeurtje’ onder de afplaktape zit. Dit zal de toegang naar achteren (iets wat bij de huidige 500 nogal een opgave is) aanzienlijk vergemakkelijken.

De productie vindt straks plaats in Mirafiori, dus het wordt een Fiat uit Turijn, wat op zich al een heugelijk feit is, aangezien dit sinds de Idea al niet meer is voorgekomen. Het compacte modulaire platform is van FCA zelf en zal mogelijk gebruikt gaan worden in iets langere vorm. Op die basis kun je dan denken aan een Giardiniera versie van deze 500 EV en/of de productieversie van de oogstrelende concept Centoventi. Het testmodel is volledig afgeplakt, ook aan de voorzijde. Waar je vroeger nog de nodige luchtinlaten kon ontwaren, is er nu helemaal niets te zien dankzij de aandrijving op stroom. Fiat wil dit model hoog inzetten. ‘Klein premium’ noemt Lingotto het. Luxe en comfort staan hoog in het vaandel en de vanafprijs ligt rond de 20 mille. Er zijn geruchten dat ook Lancia in de toekomst mag meeprofiteren van deze basis, maar daarover is officieel nog niets bekend. Momenteel koopt Fiat voor de productie nog batterijen in, maar binnen een paar jaar zal ook dat tot het verleden behoren en vormt Turijn ook in de toelevering de kraamkamer van deze historisch gezien zeer belangrijke Fiat.

5 gedachten over “Elektrische Fiat 500 nu nog beter te zien

 • 19 januari 2020 om 19:48
  Permalink

  Hoe sneller hoe beter. Eindelijk goed nieuws. Ook eindelijk een leuke kleine e-auto.
  Ik dacht dat de Idea in Polen werd gemaakt.

  Beantwoorden
 • 21 januari 2020 om 13:07
  Permalink

  Fiat zou er verstandig aan doen niet geheimzinnig te doen maar bekend maken hoe en wat zodat je vast bestellen kunt. De mustang mach-e kun je net als Tesla’s al bestellen voor ze op de markt komen. Fiat kan wel wat productie zekerheid gebruiken. Komt er ook een abart E met dual motor en awd dat zou helemaal fun zijn

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.