FCA in overleg met Chinees Foxconn voor samenwerking

FCA bevestigd dat het samen met het Chinese Foxconn in overleg is, om een grootschalige samenwerking aan te gaan. Foxconn bevestigde dit gisteren al. Foxconn is onderdeel van de firma Hon Hai Precision Ind. Co., Ltd dat uit Taiwan afkomstig is. Samen met dit bedrijf willen FCA (en in het verlengde PSA) straks de productie van elektrische voertuigen in China realiseren. Het gaat tevens om de ontwikkeling van techniek dat onder andere met de connectiviteit van auto’s te maken heeft. De beoogde joint-venture zal gelijkwaardig zijn volgens de eerste verklaringen.

Deze samenwerking moet FCA straks helpen om ook op de Chinese markt actief te kunnen zijn met de verkoop van elektrische auto’s. Lingotto is overigens ook op Europese bodem strategisch bezig en neemt indirect deel aan de uitbreidingen van Tesla in Europa. Overigens is FCA met Foxconn alleen nog overeengekomen dat men om de tafel zal gaan, om te zien hoe een dergelijke JV er uit zou kunnen zien. Niets is dus nog zeker.

5 gedachten over “FCA in overleg met Chinees Foxconn voor samenwerking

 • 18 januari 2020 om 14:36
  Permalink

  Wat wordt er bedoeld met “Lingotto is overigens ook op Europese bodem strategisch bezig en neemt deel aan de uitbreidingen van Tesla in Europa”? Mij is alleen bekend dat FCA Tesla betaalt om gebruik te mogen maken van hun CO2 rechten. Is er meer bekend dan dat?

  Beantwoorden
 • 18 januari 2020 om 15:39
  Permalink

  Die betaling die je nu noemt draagt bij aan de bouw van een grote Duitse fabriek naar het schijnt (ik heb het woordje indirect nu toegevoegd ;-)). Tesla zal vervolgens ook enkele jaren lang als toeleverancier fungeren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.