F1 ritje met Alonso

Dit seizoen zal de nummer 1 coureur van Ferrari het een extra verademing vinden om een testrit te doen op het oude vertrouwde Fiorano.

Helemaal na het debacle van afgelopen zondag. Kijk voor de gein eens mee hoe dat gaat. Alonso had namelijk voor de gelegenheid een speciale helmcamera op…of camerahelm…  Het is alsof je zelf de Ferrari F10 bolide naar de finish helpt. Het Fiorano circuit kwam ooit tot stand als testcircuit voor alle productiemodellen van Ferrari en stond voor die tijd altijd hoog op het wensenlijstje van Enzo Ferrari zelf. In 1971 was het privécircuit van het huis van Maranello dan eindelijk klaar. De baan is 3.021 meter lang. Behalve een recht stuk en en verschillende bochten is er ook een snelle ‘S’ bocht die de F10 hier met een snelheid van tussen de 160 en 180 km per uur neemt. Een haarspeld bocht is er ook nog. Deze kan de F1 coureur slechts in de eerste versnelling nemen met ongeveer 50 kilometer per uur.

Enjoy the ride!

Een gedachte over “F1 ritje met Alonso

  • 2 juli 2010 om 22:25
    Permalink

    Gaaf omdit te zien de auto heeft geen bodyrol helemaal niks zo´n F1 en het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan Fiorano is toch best een heel technisch circuit.

    Ciao Squadra misschien dat Tommasso mij hier ook de lijnen kan laten zien moeten Ferrari FF een keer bellen of ze een 33 16V toe laten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.