FCA en Grimaldi dopen samen Grande Torino autocarrier

FCA en de grote Italiaanse rederij Grimaldi hebben hun samenwerking extra kracht bijgezet deze week met de ingebruikname van de Grande Torino. De nieuwe autocarrier van formaat, werd in de haven van Civitavecchia symbolisch gevuld met auto’s van FCA. Het schip zal gebruikt worden voor het transport naar de VS van modellen als de Alfa Romeo Stelvio en Giulia (uit Cassino), de Jeep Renegade en Fiat 500X (uit Melfi) en de lichte op de Fiat Doblò gebaseerde bedrijfswagen Ram Promaster (uit Bursa).

Dankzij de deep sea en short sea dienstverlening van Grimaldi stuurt FCA jaarlijks ongeveer een miljoen auto’s over zee. Grimaldi legt in 30 verschillende havens aan, de meeste in Europa en Noord-Afrika. Via de deep sea service legt men tevens wekelijks aan in Mexico en de VS. FCA levert via treinen en vrachtwagens de auto’s in de havens aan. De trucks zijn in eigen beheer en rijden op gas (Iveco Natural Power).

De nieuwe carrier Grande Torino legt aan in Gioia Tauro, Civitavecchia, Livorno, Savona, Valencia, Antwerpen, Halifax, Davisville, New York, Baltimore, Jacksonville, Houston, Tuxpan en Veracruz. Hij is gebouwd door het Chinese Yangfan en is een eerste in een reeks van zeven stuks voor Grimaldi. De lengte van het schip komt op 199,9 meter en de breedte op 36,5 meter. Het gewicht zit op 65.255 ton en de laadcapaciteit ligt op 7600 auto’s. De maximum snelheid is 19 knopen oftewel 35 km per uur. Grimaldi kon overigens wel een nieuw schip gebruiken voor de overtochten naar Amerika, aangezien een sterk verouderd exemplaar afgelopen voorjaar afbrandde en vervolgens naar een diepte van 4600 meter zonk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.