Home » FCA

FCA momenteel volop bezig met opvolging Marchionne

13 april 2018 16:15 3 reacties

Volgens Exor-baas John Elkann is de aangewezen opvolger inderdaad iemand die al jaren ervaring heeft binnen de groep. Het aanwijzen van de opvolger is geen makkelijk proces aldus de kleinzoon van Gianni Agnelli, maar zal over niet al te lange tijd wel gelukt zijn. Namen die vallen zijn ervaren FCA-baas Alfredo Altavilla, Jeep-man Mike Manley, Magneti Marelli CEO Pietro Gorlier en financieel talent Richard Palmer.

Er is een kans dat men voor een niet-Italiaan kiest, die van een jongere generatie is. In de wandelgangen wordt daarom de Brit Mike Manley (foto boven) vaak als aangewezen opvolger gezien. Het grote succes van Jeep (1,4 miljoen eenheden in 2017) is bovendien deels ook aan Manley toe te schrijven. Marchionne heeft nog maar één klus te doen binnen FCA en dat is de presentatie van het productieplan tot 2022, 1 juni op Balocco.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • henk schrijft:

  Mocht het de dynamische jonge Mike Manley worden, die Jeep groot gemaakt heeft, dan mogen we zeker niet klagen.

 • LaLancia schrijft:

  Tuurlijk wordt het niet een Italiaan. Dat was Marchionne ook al niet. Dat Jeep het nu zo ‘fantastisch’ doet is overigens niet gek. Daar zijn bijna alle centen heen gegaan onder Marchionne.

 • HZW schrijft:

  Marchionne kan wat mijn betreft niet snel genoeg vervangen worden, wat heeft die man FCA naar de kloten geholpen zeker wat betreft de Italiaanse merken.
  Lancia, naar de klote, FIAT en Alfa Romeo lopen er dicht achter aan.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties