FCA sluit akkoord met energieleveranciers voor oplaadmogelijkheden

Fiat heeft een flinke inhaalslag te maken op het gebied van elektrisch rijden in Europa en doet dit voortvarend. Met de komst van de 500 EV in het verschiet, worden er diverse ‘elektrische stappen’ gezet. ‘Fiat Lux’ zullen we maar zeggen, om maar eens een leuke Latijnse woordspeling te gebruiken…

Voor het laden van de volledig elektrische Fiat’s en PHEV’s straks, thuis en op het werk, werkt FCA samen met het Italiaanse Enel X (energie servicemaatschappij van Enel) voor de Zuid-Europese regio en het Franse Engie voor de rest van Europa, is nu een langlopend contract afgesloten.

Het gaat om een pakket aan verschillende kosten reducerende services die gezamenlijk ontwikkeld zullen worden. Zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. Van een “Wallbox” in je eigen garage tot publieke laadpalen in het openbaar. FCA fabrieken, ontwikkelingscentra en Dealernetwerken vormen de eersten in een lange rij, dat voorzien zal worden de komende jaren. De komende twee jaar zullen alvast 700 punten tot stand worden gebracht namens de Enel X.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.