Home » FCA

FCA werkt al aan volgende generatie Uconnect

28 juni 2014 14:50 3 reacties

uconnect1

De ontwikkeling van boordcomputers en de daaraan verbonden software en interactiviteit voor auto’s staat nooit stil. En zo is de Fiat-groep ook al weer drukdoende, om het huidige multimediale platform Uconnect door te ontwikkelen. Dit natuurlijk ook met het oog op toekomstige modellen in kleinere en grotere segmenten van zowel Italiaanse als Amerikaanse merken. Het mondiale in Dublin gevestigde bedrijf Accenture, zal met Fiat naar de juiste technologische oplossingen zoeken in dit kader en dan met name met betrekking tot de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

uconnect
De doorontwikkeling van Uconnect is inmiddels volop gaande liet senior managing director Luca Mentuccia van Accenture deze week weten. Fiat’s Research Center werkt hiervoor nauw samen met de Connected Vehicle Business Service afdeling van deze internationale groep voor software-ontwikkeling en outsourcing. Bij het doorontwikkelen van het gehele systeem moet ook in toenemende mate gedacht worden aan relevante data die live op te vragen zijn en geleverd worden door verschillende aanbieders. Deze evolutie van connectiviteit in de auto staat nog maar aan het begin van talloze te verwachten innovaties, die bijvoorbeeld op mobiele platformen reeds in grotere mate verkrijgbaar zijn. Fiat is er hoe dan ook bij.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • dmantione schrijft:

  De fout die ze met Blue & Me gemaakt hebben is het een gesloten platform te maken: Alleen digitaal door FIAT ondertekende applicaties worden door de computer uitgevoerd. Het gevolg is dat er minder dan een handvol programma’s zijn, ik kan me eigenlijk enkel Ecodrive bedenken.

  Als je kijkt wat er momenteel gebeurt is dat de grote Amerikaanse reuzen (Google, Apple) nu veel opener platformen uitrollen: Andriod of iOS in auto met apps te kust en te keur. Daarvoor kiezen maakt je als autofabrikant alleen met handen en voeten gebonden aan een technologiemoloch… die bedrijven verdienen ergens hun geld aan.

  Uitdaging die ik zie is een open platform te ontwikkelen dat én applicaties van derde partijen mogelijk maakt, en de onafhankelijkheid waarborgt.

 • Lusso schrijft:

  Ik snap dmantione wel, maar mij interesseert in de eerst plaats de auto. Hoeveel apps er op de computer kunnen is voor mij bijzaak. Andere (lees oudere)generatie waarschijnlijk… 😉

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Volgens mij is FCA gewoon in het Open Car Automotive Alliance gestapt. Helaas heeft Google hier een grote vinger in de pap waardoor we straks waarschijnlijk aanbiedingen op basis van locaties voorgeschoteld krijgen.

  http://www.openautoalliance.net/

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties