Home » Lifestyle , Overige

Nieuwe editie Italia a Zandvoort in de startblokken

28 juni 2014 11:47 Geen reacties

italia a zandvoort 2014

Dit weekend kan de liefhebber naar Assen of Goodwood, maar ook niet te vergeten naar Zandvoort, want daar zal zondag de jaarlijkse editie van Italia a Zandvoort weer plaatsvinden (of Italia @ Zandvoort zoals Lijnden het evenement nu graag aanduidt). Het altijd sfeervolle evenement van FCA Nederland zelf, staat garant voor het eindelijk in levende lijve ervaren van veel snelle Ferrari’s en sinds vorig jaar ook de heerlijke kippenvelmomenten middels demo’s van klassieke F1-auto’s op de baan.

Minardi

Tijdens de vorige editie waren dat Ferrari’s met V12-motoren uit de tijd van Jean Alesi en Gerhard Berger. Dit jaar gaat men een stapje verder en zijn er maar liefst tien Minardi’s te zien, waarvan zes ook daadwerkelijk de motoren zullen laten brullen. Volgens de organisatie zijn er op een evenement nog nooit zoveel Minardi’s bij elkaar te zien geweest. Ex Minardi-man Jos Verstappen is uiteraard hierbij aanwezig en geeft samen met Jan Lammers een demo. Ook uniek is de aanwezige winnende Dallara Formule 3 F394.

california T

De Ferrari California T is nog op niet zo heel veel plaatsen in de wereld al aan het publiek getoond, maar zal ook te zien zijn zondag. Dat geldt ook voor de kersverse Abarth 695 Biposto, de snelste Abarth 500 ooit. Deze superschorpioen weegt maar 997 kg, is 190 pk sterk, accelereert binnen 5,9 seconden naar de 100 km/h en heeft een top van 230 km/h. Deze legale felle ‘Stradale’ is als enige in de wereld met een zogeheten ‘dog ring’ transmissie uitgerust. Deze speciale versnellingsbak wordt in de racewereld veel gebruikt. De nieuwste versies van Alfa Romeo Giulietta, Fiat 500L en Panda en de Lancia Ypsilon zijn natuurlijk ook gewoon meegebracht door FCA. Hetzelfde geldt voor de nodige Jeep’s en de Alfa 4C. Aanwezige landelijke clubs vieren onder andere 60 jaar Alfa Romeo Giulietta en 30 jaar Lancia Thema. Kortom, mis het niet!

thema 30

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Lifestyle , Overige

Volg ons

Advertenties