Veel Italiaans schoon op Goodwood 2014

goodwood

Vandaag start de jaarlijkse Goodwood Festival of Speed aan de Engelse kust weer voor de echte petrolhead. Tot en met zondag is er weer veel bijzonders te zien in deze prachtige ambiance van het rustieke Britse heuvelachtige circuit, dat tijdens het evenement een en al autogeschiedenis ademt. Uiteraard zijn er juist vanwege deze kenmerken ook weer talloze Italiaanse schoonheden te bewonderen. Naast de gebruikelijke Ferrari’s pakken ook Maserati en Alfa Romeo weer groots uit, middels de nodige overgebrachte museumschatten. Samen met vele Britse historische auto’s, is wel duidelijk uit welke landen lange tijd de ‘crema della crema’ op autogebied afkomstig was.

alfieri goodwood

Maar ook veel nieuwe bijzonderheden zijn er uiteraard te zien. Sommige merken gebruiken Goodwood zelfs voor een eerst sneak peek. Naast alle meest recente Ferrari’s toont Maserati de Alfieri concept als blik in de toekomst en feestmuts voor 100 jaar geschiedenis. Van het merk met de drietand valt ook de bijzondere 250F op uit 1957. Het toont dat Maserati een maar al te rijke achtergrond heeft op autosportgebied. Iets wat met de huidige luxe modellen misschien sneller vergeten wordt. Wat dat laatste betreft is in Casa Enzo Ferrari gelijktijdig overigens ook veel moois te zien, onder de titel ‘Maserati 100 – A Century of Pure Italian Luxury Sports Cars’ (foto onder).

250F

Alfa Romeo brengt traditiegetrouw ook weer het nodige naar West Sussex, al was het alleen al omdat de adellijke eigenaren van het evenement al jaren de ‘Biscione’ terecht een warm hart toedragen. Naast 4C en MiTo en Giulietta Quadrifoglio Verde 2014, zie je deze dagen tussen het groen op de Cathedral Paddock ook de Gran Premio Tipo B “P3” (1932), Gran Premio Tipo 159 “Alfetta” (1951), 750 Competizione (1955), Giulietta SZ “coda tronca” (1960) en GTA 1300 Junior (1971) staan. Eregast van het evenement is de Nederlander Toine Hezemans, de ‘vliegende Hollander’ die in 1970 Europees toerwagenkampioen werd met de 1750 GT Am en in 1971 met de 2000 GT Am. Een bijzonder oranje tintje met Alfa-DNA dus in Engeland in plaats van Zandvoort dit weekend. Hezemans kruipt achter het stuur van de GTA 1300. Naast Toine zijn er ook tal van andere oude sterren (90!) te zien op dit prachtige evenement. Later meer over de aanwezige Alfa’s op deze site.

goodwood2014toine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.