FCA’s nieuwe modellen uitgerust met Uconnect 5

Op de nieuwe elektrische 500 (foto onder), maar ook op de update van de Fiat Tipo, zal de jongste versie van FCA’s multimediale systeem debuteren, te weten Uconnect 5. De productie van de behoorlijk gewijzigde Tipo start trouwens eind dit jaar. Uiteraard zul je dit functioneel zeer interessante systeem, dat de vierde generatie uit 2016 vervangt, ook op modellen van Jeep zien verschijnen binnenkort, zoals bijvoorbeeld de Compass.

Uconnect 5 heeft veel meer functies dan alle voorlopers. Daarmee gaat het systeem hand in hand met andere innovaties binnen de groep, zoals bijvoorbeeld de elektrische en hybride aandrijving van de nieuwe modellen. Connectiviteit is samen met bovengenoemde namelijk één van de drie belangrijke pijlers van FCA voor de komende jaren (de derde is autonoom rijden). Ook de vocale bediening van Uconnect 5 is vele malen effectiever dan voorheen. Opvallend is de multi-profiel functie (afbeelding bovenaan); Hierbij kunnen maximaal vijf verschillende gebruikers van het voertuig persoonlijke instellingen hanteren in de auto, die tevens via de smartphone (Android Auto en Apple CarPlay) eventueel op afstand aanpasbaar zijn.

De vocale ‘Alexa’ bediening is dankzij een knop aan het stuur makkelijk te bedienen. Verder zijn alle functies aanwezig die belangrijk zijn voor elektrische voertuigen, zoals het bereik en de locaties van laadpalen. Uconnect 5 is uitgerust met een 50 MIP chip van 6 Gigabyte en heeft een geheugen van 64 GB. Grafisch is Uconnect 5 ook een vooruitgang dankzij een veel hogere resolutie (driemaal zo scherp zegt FCA). De navigatietechniek is nog altijd van het vertrouwde TomTom. Eind 2020 komt het op de markt met een hotspot 4G LTE actie van drie maanden. FCA zegt dat naast Fiat, Alfa Romeo en Abarth (plus Ram Trucks, Chrysler en Dodge) ook Lancia gebruik gaat maken van dit systeem. Klein maar goed nieuws voor wie Lancia graag ziet voortbestaan.

Een gedachte over “FCA’s nieuwe modellen uitgerust met Uconnect 5

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.