Toont Fiat ook nieuw concept in Genève?

Fiat Chrysler Automobiles wil in Genève groots uitpakken zoveel is wel duidelijk. Partner PSA is de grote afwezige, dus is er des te meer ruimte om de aandacht naar Lingotto te trekken. De autobouwer uit Turijn zal natuurlijk vooral de elektrische 500 een centrale rol geven, maar er zijn ook geruchten dat op de stands van Jeep en Alfa Romeo iets nieuws te zien zal zijn. Over het Milanese huis worden de geruchten van een extra potente Giulia nog altijd niet ontkracht noch bevestigd.

Vandaag sijpelt in de wandelgangen het geluid door dat Fiat naast de 500 EV ook de wereld alvast wil laten zien dat men druk doende is met de ontwikkeling van iets anders. De focus op het B-segment zal de komende jaren flink toenemen is de verwachting, mede dankzij de intense samenwerking met PSA. Daarom wordt er nu ook gesproken over een concept van Fiat in dit segment. Een nieuwe Punto?

Het blijft wel gissen waar het precies om gaat. Het zou een eerste telg in een reeks compacte SUV/Cross-overs kunnen zijn. Hierbij moet je denken aan de potentiële opvolger van de 500L die bijna met pensioen gaat. De Servische Fiat-fabriek in Kragujevac ziet inmiddels halsreikend uit naar de productie van een nieuw model. Op dezelfde basis bestaan er ook plannen voor de merken Alfa Romeo en Jeep. Regelmatig wordt er in dit kader zelfs over Lancia gerept. Toch is het nog altijd niet helder hoe dit offensief van FCA er de komende paar jaar precies uit zal zien. In Brazilië heeft Fiat al wel openlijk bekendgemaakt dat het met een nieuwe compacte ‘B-UV’ op de markt zal komen. De eerste testmodellen zijn reeds op de Braziliaanse wegen gespot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.