Ferrari ongewild slachtoffer door misdraging met 458 op Chinese muur

Ferrari is in China ongewild onderwerp geworden van een rel die via de media in enkele uren op gang is gekomen, in verband met een illegale burnout met een 458 Italia op een de oude stadsmuur en poort van Nanjing. Het betreft helaas geen stunt, maar een onvoorziene wending op de avond van 7 mei, na een succesvolle fotoshoot met de 458 Italia 20th Anniversary Special Edition. Het voorval bewijst dat je als westerse onderneming in China niet voorzichtig genoeg kan zijn, in wat je wel en niet doet.

Ferrari had aan locale autoriteiten van Nanjing al om toestemming gevraagd en deze gekregen. Het huis van Maranello mocht het model op de bekende en oeroude stadsmuur hijsen en vervolgens uniek beeldmateriaal verzorgen. De beelden zijn vervolgens succesvol vastgelegd, maar niemand had rekening gehouden met wat extra beeldmateriaal en een overenthousiaste Chinese autoverkoper, die eens flink uit z’n dak wilde gaan na jaren van harde arbeid. Waar kun je dat dan beter doen dan op een bouwwerk uit de Ming-dynastie? Kent u die oude reclameboodschap van een bepaalde verzekeringsmaatschappij nog? “Ik durf het bijna niet te vragen maarre…”

Hoewel Chinezen als copy-cats van het Europese industriĆ«le erfgoed vaak niet al te fijngevoelig en subtiel overkomen, blijken ze een stuk sensitiever als het om hun eigen cultuur gaat. De verkoper is direct ontslagen en de ambtenaar die groen licht heeft gegeven voor de operatie dreigt nu zelfs vervolgd te worden door justitie. Een hoop ellende dus als gevolg van een paar bandensporen. Om hun zaak te bekrachtigen verklaren de aanklagers dat er een hoop onzichtbare schade aan het bouwwerk kan zijn toegebracht. Dit ondanks dat de 458 Italia ‘maar’ 1380 kg weegt… en er nog genoeg Chinese oude muur over is (6440 km). Ferrari heeft al openlijk spijt betuigd van de hele operatie. Dit schijnt overigens onder een (on)gezonde dosis dwang gebeurt te zijn.

httpvh://youtu.be/pdvcQgkrHS0

Een gedachte over “Ferrari ongewild slachtoffer door misdraging met 458 op Chinese muur

  • 11 mei 2012 om 14:27
    Permalink

    Toch een stukje historie er bij… Over 100 jaar zeggen ze dit zijn bandensporen van een Ferrari. oh en ah!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.