Ferrari Roma Spider is topless versie van pure elegantie

Allemachtig prachtig.

Gisteren onthulde Ferrari dus inderdaad de open ‘careless’ versie van de mooie Roma. Puur Italiaans open design, met de enige bijnaam die daar goed bij past; Spider. Ferrari laat zien dat het zuivere luxe in een uitgebalanceerd jasje weet te gieten. Modern en toch klassiek. Chique en toch zeer sportief. De Ferrari Roma Spider is de eerste met een linnen kap sinds 365 GTS4. Maar liefst 54 jaar geleden. Kijk even door je oogharen naar beide auto’s en je snapt direct waarom ze in Maranello de link graag leggen. Overigens was ook de 365 GTS4 Daytona Spyder een toonbeeld van vooruitstrevende elegantie.

Beetje inleveren, maar de looks en de feel…

Het linnen kapje gaat natuurlijk volautomatisch open en dicht, wat 13,5 seconden duurt volgens Ferrari. Dit kan tot 60 km per uur. De kofferbak was al compact en verliest door het vouwdak zo’n 20 liter. Daarmee komt de kofferruimte op 255 liter. De prachtige Roma Spider weegt 84 kg meer dan de coupé. Onder de kap ligt de V8 biturbo 3.9 met 620 pk bij 7500 toeren. De prestaties staan dan ook niet zwaar onder druk door de genoemde aanpassingen. Allesbehalve; De top ligt op 320 km/h en 0-100 kan in 3,4 seconden. Na een rit van goede prestaties arriveer je op je borrelfeestje aan de kust van Amalfi in een van de mooiste open auto’s op deze hele planeet, vinden wij.

2 gedachten over “Ferrari Roma Spider is topless versie van pure elegantie

 • 17 maart 2023 om 20:46
  Permalink

  De dichte is nog steeds mooier (vind ik dan), maar verder prachtig! Ferrari mag meer van dit soort elegante modellen maken.

  Beantwoorden
 • 20 maart 2023 om 22:27
  Permalink

  Heel mooi. De weg naar “meer” voor Ferrari. Geen eindeloze pk-wedstrijd. Top-ontwerp, ex equo met de dichte versie. Interieur moet in Daytona-trim. ..hopelijk bestaat dat nog. PS Dat achterbankje en hoofdsteunen hoef ik niet. Kan die ook als optie weggelaten worden? Net als ooit bij 911.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.