Ferrari tegen Corona met unieke productie en donaties

FCA en Ferrari blijven actief aan het front in de strijd tegen Corona/Covid19. Afgelopen week maakte Ferrari bekend dat het momenteel al kunststof kleppen maakt voor beademingsapparatuur. Deze is volledig op specialistische wijze tot stand gebracht door Ferrari’s productieafdeling waar doorgaans prototype modellen tot stand worden gebracht. Maar de firma uit Maranello doet meer. Middels een inzamelingsactie is er al meer dan een miljoen gedoneerd via de klantenkring van Ferrari, ten behoeve van de diensten in de Italiaanse zorgsector die momenteel het meest overbelast zijn.

De ontwikkeling van de belangrijkste onderdelen komt overigens op naam van Mares, een Italiaanse specialist in de ontwikkeling van duikmateriaal. Verder is de firma Nuovamacut Gruppo TeamSystem verantwoordelijk voor het opzetten van het netwerk rond deze nobele productie. Van ontwikkeling en productie tot levering. Vooral de ziekenhuizen in Bergamo, Genua, Sassuolo en Modena zijn momenteel afnemer van deze toch wel unieke componenten.

Intussen breidt FCA haar ondersteuning nu vooral uit daar waar het virus nog maar net voet aan wal heeft gezet, zoals Brazilië. Een van de belangrijkste markten voor de groep uit Turijn, Detroit en Betim. FCA is in Brazilië zelfs de productie van beademingsapparatuur gestart vanwege de grote te korten op dat gebied (foto boven). Ook wordt bestaande apparatuur dat niet langer gebruikt werd aangepast voor een ’tweede leven’ in deze crisis. FCA doet dit in samenwerking met andere grote bedrijven en de Braziliaanse overheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.