FCA hervat voorzichtig productie in Italië

Italië blijft zich kranig weren tegen het virus en de afname van het aantal besmettingen zet gestaag door. Om zo veilig mogelijk deze zogenaamde tweede fase te doorstaan, blijft een lockdown voorlopig vrij wel zeker een feit. Minstens tot begin mei.

FCA mag echter onder bijzondere voorwaarden vanaf 13 april de productie hervatten, daar waar het strategisch gezien het belangrijkst is. Weliswaar met vergaande veiligheidsmaatregelen. Zo is afstand houden tijdens het werk en in de pauzes cruciaal en worden de diensten dus anders georganiseerd. Werknemers zullen tevens continue worden gecontroleerd. De vakbonden melden vandaag dit eerste positieve teken. Vooral voor de productie van de hybride Compass in Melfi en de nieuwe elektrische 500 in Mirafiori is een zo snel mogelijke hervatting van de productie extra van belang. Dat geldt ook in bijzondere mate voor de productie van de Ducato bij Sevel in Atessa.

Eind deze week zal het akkoord tussen de bonden en Lingotto worden getekend, zodat na Pasen de productie kan worden hervat. FCA benadrukt dat bij elke maatregel en nieuw genomen besluit de gezondheid van haar werknemers voorop staat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.