Ferrari test volop haar eerste plug-in hybride model

Ferrari werkt momenteel volop aan een plug-in hybride systeem die op meerdere modellen zal worden toegepast. Op deze beelden uit Fiorano is goed te zien hoe een zwaar gecamoufleerde 488 als basis fungeert. Men zegt dat de oplaadbare versies in eerste instantie gekoppeld zijn aan de V6 op verschillende modellen en later ook leverbaar worden met V8 en zelfs V12. Er zullen tevens volledig elektrische sportwagens debuteren met een snellaadsysteem van 800V. Een dergelijk oplaadsysteem voor supercars zit inmiddels ook bij concurrenten als Porsche en Aston Martin in de pijplijn.

Naast hybride varianten van bijvoorbeeld de Portofino en mogelijk een toekomstige re├»ncarnatie van de Dino, zal vooral ook de eerste SUV gebruik maken van een plug-in systeem. Deze zal een beetje geforceerd helaas ‘Purosangue’ (volbloed) gaan heten. Alsof Maranello toegeeft dat je het op het eerste gezicht niet zou zeggen… Uiteraard zal ook Maserati meeliften op de techniek die je hieronder in ontwikkeling ziet en wie weet zelfs Alfa Romeo, dat volgens het productieplan een nieuwe middenmotor sportwagen zal lanceren tegen 2022. Of deze ook als volledig elektrische versie zal debuteren is niet bekend.

6 gedachten over “Ferrari test volop haar eerste plug-in hybride model

 • 20 oktober 2018 om 20:00
  Permalink

  Wat is er helaas en geforceerd aan de prachtige naam Purosangue ??

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2018 om 20:17
  Permalink

  Mmm en Ferrari die bijna geen geluid maakt dat is wel wennen. Kunnen ze niet een mooie waterstof v12 maken voor dit soort auto’s nee geen brandstof cel maar gewoon vuur en metaal. Voor het overgrote deel vind het prima maar stille Ferrari’s ­čĄö

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2018 om 20:37
  Permalink

  @AR 159
  De hybride Ferrari’s zullen totaal niet stil worden. Integendeel, ze hebben een spectaculair nieuw soort hybride systeem gepatenteerd dat veel uitlaadgeluid kan produceren, en heel veel vermogen!

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2018 om 17:01
  Permalink

  Als je op de valreep t├│ch een SUV maakt als een merk dat zichzelf eigenlijk altijd een aparte status mag toedichten en je noemt deze Purosangue… Dan zeg je toch…Dit hadden we eigenlijk niet moeten doen?? Of ben ik nou gek..

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2018 om 19:02
  Permalink

  Er is denk ik sprake van heel veel misverstand.

  Er staan GEEN puur elektrische Ferrari ’s in de toekomstplanning, dat is vanwege de lage aantallen niet nodig (speciale overeenkomsten). Wel doet Ferrari hierin veel ontwikkeling, met name voor Maserati. Ferrari gaat alle elektrische aandrijving voor Maserati ontwikkelen en bouwen.

  Er staat voor Ferrari vooralsnog GEEN plug-in hybride (PHEV) in de planning.

  Wat WEL in ontwikkeling is door Ferrari is hybride aandrijving voor V8, V6 en Lijn 4, met een zeer innovatief elektrisch hybride systeem (gepatenteerd). Hiervan gaan op termijn ook Maserati en Alfa profiteren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.