Home » Ferrari

Ferrari test volop haar eerste plug-in hybride model

20 oktober 2018 13:58 6 reacties

Ferrari werkt momenteel volop aan een plug-in hybride systeem die op meerdere modellen zal worden toegepast. Op deze beelden uit Fiorano is goed te zien hoe een zwaar gecamoufleerde 488 als basis fungeert. Men zegt dat de oplaadbare versies in eerste instantie gekoppeld zijn aan de V6 op verschillende modellen en later ook leverbaar worden met V8 en zelfs V12. Er zullen tevens volledig elektrische sportwagens debuteren met een snellaadsysteem van 800V. Een dergelijk oplaadsysteem voor supercars zit inmiddels ook bij concurrenten als Porsche en Aston Martin in de pijplijn.

Naast hybride varianten van bijvoorbeeld de Portofino en mogelijk een toekomstige re├»ncarnatie van de Dino, zal vooral ook de eerste SUV gebruik maken van een plug-in systeem. Deze zal een beetje geforceerd helaas ‘Purosangue’ (volbloed) gaan heten. Alsof Maranello toegeeft dat je het op het eerste gezicht niet zou zeggen… Uiteraard zal ook Maserati meeliften op de techniek die je hieronder in ontwikkeling ziet en wie weet zelfs Alfa Romeo, dat volgens het productieplan een nieuwe middenmotor sportwagen zal lanceren tegen 2022. Of deze ook als volledig elektrische versie zal debuteren is niet bekend.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • henk schrijft:

  Wat is er helaas en geforceerd aan de prachtige naam Purosangue ??

 • AR 159 schrijft:

  Mmm en Ferrari die bijna geen geluid maakt dat is wel wennen. Kunnen ze niet een mooie waterstof v12 maken voor dit soort auto’s nee geen brandstof cel maar gewoon vuur en metaal. Voor het overgrote deel vind het prima maar stille Ferrari’s ­čĄö

 • henk schrijft:

  @AR 159
  De hybride Ferrari’s zullen totaal niet stil worden. Integendeel, ze hebben een spectaculair nieuw soort hybride systeem gepatenteerd dat veel uitlaadgeluid kan produceren, en heel veel vermogen!

 • Hilbert schrijft:

  Elektrische auto’s is funest voor Ferrari

 • Lancia4Ever schrijft:

  Als je op de valreep t├│ch een SUV maakt als een merk dat zichzelf eigenlijk altijd een aparte status mag toedichten en je noemt deze Purosangue… Dan zeg je toch…Dit hadden we eigenlijk niet moeten doen?? Of ben ik nou gek..

 • henk schrijft:

  Er is denk ik sprake van heel veel misverstand.

  Er staan GEEN puur elektrische Ferrari ’s in de toekomstplanning, dat is vanwege de lage aantallen niet nodig (speciale overeenkomsten). Wel doet Ferrari hierin veel ontwikkeling, met name voor Maserati. Ferrari gaat alle elektrische aandrijving voor Maserati ontwikkelen en bouwen.

  Er staat voor Ferrari vooralsnog GEEN plug-in hybride (PHEV) in de planning.

  Wat WEL in ontwikkeling is door Ferrari is hybride aandrijving voor V8, V6 en Lijn 4, met een zeer innovatief elektrisch hybride systeem (gepatenteerd). Hiervan gaan op termijn ook Maserati en Alfa profiteren.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Ferrari

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties