Home » Alfa Romeo

Presenteert Alfa Romeo eind 2019 een grote SUV?

20 oktober 2018 13:32 11 reacties

Geruchten over de lancering van een grote SUV van Alfa Romeo worden de laatste tijd wat hardnekkiger. Men spreekt over een presentatie eind volgend jaar. Toch heeft FCA bijvoorbeeld nog niet officieel bekendgemaakt waar en wanneer de productie zal starten. Wel weten we al sinds vorig jaar dat de grote SUV het eerstvolgende model zal zijn in Alfa Romeo’s zoektocht naar grotere verkoopaantallen op met name de Amerikaanse en de Chinese markt. Geruchten dat juist een compacte C-segment SUV al eerste zal debuteren (Rombo?) of een coupé (GTV?), zijn inmiddels niet meer actueel. Er wordt nog wel gesuggereerd, dat in dezelfde periode een nogal grondige facelift van de Giulietta, speciaal voor de Europese markt, het levenslicht zal zien. De grote SUV zou dan begin 2020 op de markt verschijnen. Deze staat op een verlengde versie van het Girorgio-platform en biedt plaats aan maximaal 7 personen.

Qua naam wordt er over ‘Castello’ gesproken. Een term die in drie opzichten goed bij de ruime SUV zou passen; Ten eerste is ‘kasteel’ wel een imposante naam voor een extra grote SUV. Ten tweede refereert de naam net als Stelvio aan een bekende bergpas. Ten derde weet iedereen die weleens in Milaan is geweest (historisch gezien de stad van Alfa Romeo), dat midden in de Lombardijse hoofdstad een bekend groot middeleeuws kasteel staat (‘Castello Sforzesco’).

Dat het ook vandaag nog vooral over geruchten gaat, ondanks de aankondiging van een nieuw productieplan afgelopen voorjaar, baart vakbonden en werknemers wel veel zorgen. In Italië wordt inmiddels gesproken over de donkerste periode in jaren voor de Italiaanse fabrieken van de groep. De productie neemt gestaag af en het aantal werknemers die werkeloos moeten blijven toekijken groeit.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

11 reacties »

 • Hilbert schrijft:

  Fiat moet weer zelfstandig worden

 • Lusso schrijft:

  Deze week in Italië nabij Modena een licht gecamoufleerde Stelvio gezien met prova nummerplaat. Misschien een hybride versie?

 • bertone schrijft:

  Alfa is nu het merk van geruchten, prognoses, uitstel, onzekerheden etc. Een lachertje in autoland. De serieuze merken laten intussen zien, hoe het wel moet. Met dank aan FCA!!!

 • niccolo schrijft:

  Met de eerste nieuwe telg genaamd “Castello” in 2020, worden de andere modellen vast omgedoopt tot “Rovina”. Ik deel de zorgen van de werknemers: Alfa Romeo, het merk van de Luchtkastelen…..

 • Hans schrijft:

  Geduld is een schone zaak

 • Hilbert schrijft:

  FCA is puur Amerikaans. FCA is goed voor Jeep

 • The Dutchbird schrijft:

  https://www.autoweek.nl/nieuws/blik-to-the-future-alfa-romeos-grote-suv/
  Oud nieuws (nou ja nieuws…. bij FCA is niks nieuws maar veelal speculaas en dikke worsten voorhouden)

 • Lancia4Ever schrijft:

  We presenteren dit ook niet als nieuws want dit schreven we zelf meer dan een jaar geleden al dus… Ik noem het dan ook een aanhoudend gerucht bij gebrek aan beter.

 • Orso schrijft:

  Als het al klopt, betekent dit: eind 2019 een presentatie. Te bestellen vanaf maart 2021. Tegen die tijd is mijn Delta 10 jaar. Met het brede aanbod van FCA *kuch* zijn ze mij dan kwijt als klant. Niet omdat ik dat wil maar omdat ze in dat volledig uitgeklede aanbod niets te bieden hebben.

 • niccolo schrijft:

  Met de verkoop van Magneti Marelli is er in ieder geval weer wat geld om te investeren.

 • Alfa 147 TI schrijft:

  Ach ze beloven weer wat, in Europa totaal niet van belang deze auto laten is een keer een normale Alfa op de markt zetten met een prijs van 30.000 nog even doorgaan heren van FCA en de tent kan dicht.
  Heel triest
  Dit schrijft een echte Alfa rijder.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties