Presenteert Alfa Romeo eind 2019 een grote SUV?

Geruchten over de lancering van een grote SUV van Alfa Romeo worden de laatste tijd wat hardnekkiger. Men spreekt over een presentatie eind volgend jaar. Toch heeft FCA bijvoorbeeld nog niet officieel bekendgemaakt waar en wanneer de productie zal starten. Wel weten we al sinds vorig jaar dat de grote SUV het eerstvolgende model zal zijn in Alfa Romeo’s zoektocht naar grotere verkoopaantallen op met name de Amerikaanse en de Chinese markt. Geruchten dat juist een compacte C-segment SUV al eerste zal debuteren (Rombo?) of een coupé (GTV?), zijn inmiddels niet meer actueel. Er wordt nog wel gesuggereerd, dat in dezelfde periode een nogal grondige facelift van de Giulietta, speciaal voor de Europese markt, het levenslicht zal zien. De grote SUV zou dan begin 2020 op de markt verschijnen. Deze staat op een verlengde versie van het Girorgio-platform en biedt plaats aan maximaal 7 personen.

Qua naam wordt er over ‘Castello’ gesproken. Een term die in drie opzichten goed bij de ruime SUV zou passen; Ten eerste is ‘kasteel’ wel een imposante naam voor een extra grote SUV. Ten tweede refereert de naam net als Stelvio aan een bekende bergpas. Ten derde weet iedereen die weleens in Milaan is geweest (historisch gezien de stad van Alfa Romeo), dat midden in de Lombardijse hoofdstad een bekend groot middeleeuws kasteel staat (‘Castello Sforzesco’).

Dat het ook vandaag nog vooral over geruchten gaat, ondanks de aankondiging van een nieuw productieplan afgelopen voorjaar, baart vakbonden en werknemers wel veel zorgen. In Italië wordt inmiddels gesproken over de donkerste periode in jaren voor de Italiaanse fabrieken van de groep. De productie neemt gestaag af en het aantal werknemers die werkeloos moeten blijven toekijken groeit.

11 gedachten over “Presenteert Alfa Romeo eind 2019 een grote SUV?

 • 20 oktober 2018 om 17:49
  Permalink

  Deze week in Italië nabij Modena een licht gecamoufleerde Stelvio gezien met prova nummerplaat. Misschien een hybride versie?

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2018 om 19:32
  Permalink

  Alfa is nu het merk van geruchten, prognoses, uitstel, onzekerheden etc. Een lachertje in autoland. De serieuze merken laten intussen zien, hoe het wel moet. Met dank aan FCA!!!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2018 om 21:36
  Permalink

  Met de eerste nieuwe telg genaamd “Castello” in 2020, worden de andere modellen vast omgedoopt tot “Rovina”. Ik deel de zorgen van de werknemers: Alfa Romeo, het merk van de Luchtkastelen…..

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2018 om 16:56
  Permalink

  We presenteren dit ook niet als nieuws want dit schreven we zelf meer dan een jaar geleden al dus… Ik noem het dan ook een aanhoudend gerucht bij gebrek aan beter.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2018 om 18:51
  Permalink

  Als het al klopt, betekent dit: eind 2019 een presentatie. Te bestellen vanaf maart 2021. Tegen die tijd is mijn Delta 10 jaar. Met het brede aanbod van FCA *kuch* zijn ze mij dan kwijt als klant. Niet omdat ik dat wil maar omdat ze in dat volledig uitgeklede aanbod niets te bieden hebben.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2018 om 13:12
  Permalink

  Met de verkoop van Magneti Marelli is er in ieder geval weer wat geld om te investeren.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 22:13
  Permalink

  Ach ze beloven weer wat, in Europa totaal niet van belang deze auto laten is een keer een normale Alfa op de markt zetten met een prijs van 30.000 nog even doorgaan heren van FCA en de tent kan dicht.
  Heel triest
  Dit schrijft een echte Alfa rijder.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.