Ferrari wil verrassen in Parijs

Het is duidelijk dat Ferrari veel last heeft van de verstikkende rook rond de brandende 458.

Daarom komen nu via via een aantal verrassende uitspraken naar buiten, die hun oorsprong zouden kennen in Maranello. Zo zou op de aanstaande autoshow van Parijs een bijzonder nieuw model te zien zijn. Men zegt dat het om een extra zuinige en milieubewuste California zou gaan (geen hybride). Aanvankelijk hoopten we nog op de open versie van de 599, maar het is Luca Cordero di Montezomlo zelf die inmiddels heeft uitgesloten dat deze gelimiteerde Spider op een autoshow getoond zal worden. We moeten het dus met veel minder doen dan dat.

En dan is er nog dat opmerkelijke gerucht dat er van de opvolger van de 612 ook een vierdeurs coupé zal komen in de toekomst. Iets dat door Ferrari CEO Amedeo Felisa het afgelopen voorjaar nog openlijk werd afgedaan als een absurd idee. We zullen zien wat er van uit zal komen. Wij zijn er zelf best van overtuigd dat er een markt voor is, maar als dit waar is vinden we het eerder een geforceerd antwoord op de plannen van Lamborghini en dus niet des Ferrari. Maserati mag er bovendien niet de dupe van worden en dat risico is in dat geval best groot.

5 gedachten over “Ferrari wil verrassen in Parijs

 • 7 september 2010 om 11:07
  Permalink

  Ik zou het helemaal niet verkeerd vinden. De markt verandert en als de vraag er is waarom niet ?

  Maserati komt er ook niet door in de problemen omdat de Ferrari waarschijnlijk ( net als de Aston Martin ) een stuk duurder zal zijn.

  Laat maar komen die 4 deurs Ferrari.

  Beantwoorden
 • 7 september 2010 om 11:31
  Permalink

  @AutoEdizione: Ja, maar daar moet je toch aan wennen. Fabrikanten raken steeds minder trouw aan hun eigen identiteit.

  Kijk naar Porsche, Jaguar enz. Zou stom zijn van Ferrari om niet mee te gaan en omzet te verliezen of een enorme achterstand op te bouwen. Zou me niets verbazen als er over enige tijd ook gesproken gaat worden over diesels in een Maserati.

  Beantwoorden
 • 7 september 2010 om 11:37
  Permalink

  Maserati zal altijd een klassieke sportsedan blijven. De Ferrari zal een 4-deurs coupé worden. Misschien iets als de Lamborghini Estoque.

  Beantwoorden
 • 7 september 2010 om 11:46
  Permalink

  Klopt Ferry. Ook van die diesels in Masers en Chryslers als Lancia’s. Maar wennen doet het in alle eerlijkheid niet of nauwelijks.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.