Home » Fiat , Lifestyle

Fiat 500 by Gucci via London naar Goodwood

30 juni 2011 14:45 2 reacties

Gucci London

De Fiat groep gaat er vanuit dat een groot deel van haar doelgroep dit weekeinde op Goodwood rondloopt. Dat is niet geheel onlogisch want ‘The Festival of Speed’ staat vaak in het teken van Italiaans autodesign en legendarische modellen van beneden de Alpen. Oud en nieuw gaan dan ook steeds vaker hand in hand, als zal niet iedere purist daar blij mee zijn. Deze week is in Londen de 500 by Gucci gepresenteerd in een daarvoor speciaal ingerichte showroom. De Fiat 500 is in Groot Brittannië een ware hit, waardoor de Italiaanse autobouwer er voor het eerst in jaren weer in populariteit toeneemt. De creatie van Lapo Elkann en Frida Giannini is dus ook in Groot Brittannië goed op z’n plaats en werd in de Britse hoofdstad onder belangstelling van diverse VIP’s gepresenteerd. Het model is al in het modegevoelige Italië en Frankrijk te koop voor 17.100 euro. Na Milaan en Parijs kon Londen dan ook niet langer uitblijven, waar deze speciale 500 met typische Gucci tinten ongeveer hetzelfde zal kosten. De volgende halte is Tokyo, Japan. Later volgt ook de marktintroductie van de 500 by Gucci op basis van de Amerikaanse versie van de 500. Deze zullen uiteindelijk in de VS en Brazilië gepresenteerd gaan worden. De 500 by Gucci is dus veel meer dan een zoveelste modegril uit Italië. Het is een mondiaal product.

500 by Gucci London

De 500 by Gucci zal dit weekeinde dus ook te zien zijn op het evenement, waar je als automerk niet heen mag zonder een stuk geschiedenis mee te brengen. Fiat heeft met het oog daarop al een tijdje de markante Mefistofele op basis van een SB4 uit 1908 uit de kast getrokken. Het laat zien dat het oude Italiaanse merk de geschiedenis niet verloochend, zoals andere Italiaanse merken dat ook niet doen. De ‘Mefistofele’ zal te zien zijn in het ‘Cathedral Paddock’. Deze bewerking uit 1924 heeft een goede band met het Britse eiland, aangezien de techneut erachter de Engelsman Sir Eldridge is. Zijn nazaten verkochten deze bijzonderheid aan Fiat-baas Agnelli in 1969. Verder is er op basis van een Fiat ook een veel modernere ‘elaborata’ te zien in Goodwood, namelijk de Abarth 695 Tributo Ferrari. De Abarth leeft misschien wat boven z’n stand want hij is te zien in het ‘Supercar Paddock’.

Fiat Mefistofele

Mefistofele

 

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

 • Lusso schrijft:

  “Het laat zien dat het italiaanse merk de geschiedenis niet verloochend”

  1) De uitgebreide lancia collectie staat al jaren te verkommeren ergens in een loods in Turijn
  2) Het alfamuseum is uit pesterij gesloten en zal eenzelfde lot ondergaan
  3) bij overname van Maserati is de hele fabriekscollectie gedumpt bij een veilinghuis

  Vergelijk dit met wat Porsche, Mercedes,.. doen met hun oude collecties en je kan begrijpen dat ik het helemaal niet eens ben met je stelling.

  Historie kan Fiat nauwelijks een lor schelen. Als het zou verkopen zouden ze er niet voor terugdeinzen om die goedkope Tata verkopen als de nieuwe Flaminia. Ondertussen zijn bvb ook alle oudgediende Alfamensen die belangrijk waren voor het merk buitengepest of monddood gemaakt omdat ze kritiek hadden op de manier waarop Fiat met Alfa omgaat. Je moet maar eens praten met de mensen die momenteel verantwoordelijk zijn voor het museum in Arese. Een schande is het.

 • Saya schrijft:

  Wat betreft die eerste foto.. voor mensen die denken wie dat ook al weer is.
  Die jonge dame heet Leah Weller een bekend modepoppetje uit Engeland.

  andere foto van de Gucci 500:

  http://yfrog.com/h2r13adj

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat , Lifestyle

Lees meer over

Volg ons

Advertenties