Home » Fiat

Fiat 500X Sport met betere rijdynamiek

12 september 2019 18:50 Geen reacties

Fiat koos deze week de prachtige heuvels van Fiesole boven Florence om de nieuwe 500X Sport aan de pers te presenteren. Tussen Mugello en de sportvelden van Fiorentina, kon men de 150 pk sterke 500X Sport de sporen geven. Voor velen voelde het als de sensatie van een nieuw model. De meest onderscheidende van Fiat’s Sport-gamma, waar de Tipo en de 500L ook deel van uitmaken. De 500X scoort heel goed op de Italiaanse markt, dus is dit nieuwe topmodel is een prima aanvulling van het gamma.

De presentatie van de nieuweling vond plaats op het trainingscomplex
Centro Tecnico Federale “Luigi Ridolfi”, hoofdkwartier van de Italiaanse nationale voetbalbond FIGC in stadsdeel Coverciano. De Federazione Italiana Giuoco Calcio en Fiat zijn al enkele jaren partner van elkaar. De 500X Sport is uitgerust met de 150 pk (270 Nm) sterke Firefly 1.3 4T met 6-traps DDCT automaat. Deze motor zat al in de Cross, maar levert nu betere prestaties dankzij een update. Ook het feit dat de 500X Sport 13 mm lager is, maakt dat hij een betere wegligging heeft in het bochtenwerk.

Abarth-achtige details sieren het interieur dat met rood stiksel en alcantara is afgewerkt. Op de middenconsole zien we een nieuwe afwerking met weggewerkte bedieningsknop met logo, waarmee de rij-instelling kan worden ingesteld. De nieuw ontworpen 19 inch velgen zijn op de optielijst configureerbaar dankzij aanpasbare inlegstukken. De rode carrosseriekleur ‘Rosso Seduzione’ (verleidelijk rood) debuteert op de Sport. Je herkent de sportieve 500X direct aan de meegespoten bumpers en wielkastranden. Ook de vele titanium-grijze details, de dubbele uitlaat en ‘Sport’ logo’s maken de auto herkenbaar. Binnenin is ook de bekleding van het stuur aangepast en hebben de stoelen een nieuw ontwerp qua bekleding. De lancering van de Sport op de Nederlandse markt start ook dit najaar. Er is nog geen prijs gecommuniceerd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties