Home » Fiat

De nieuwe Fiat 500X Sport

9 september 2019 21:43 4 reacties

Fiat frist het gamma van de Fiat 500X volledig op de komende maanden en laat de nieuwe Sport daarbij het vaandel dragen. De Fiat 500X Sport oogt dynamisch en nieuw en is uitgerust met de krachtige 1.3 Firefly T4 met 150 pk en DDCT automaat. Deze grondige en doordachte update sluit aan bij de toekomstplannen die Fiat met de 500X heeft. Er komt namelijk een opvolger van deze knappe Cross-over in 2022.

De Sport heeft een heel eigen en zeer geslaagd uiterlijk dankzij de krachtige luchtinlaten voor en de hertekende bumper achter. Grote 19 inch (nieuw ontworpen) velgen en de dubbele uitlaat maken het geheel af. Het schijnt dat een Abarth versie in de afgelopen jaren op de tekentafel lag, maar nooit groen licht kreeg. Gezien dit geslaagde ontwerp, zou de blauwdruk van de Abarth zomaar eens aan de basis van de Sport kunnen hebben gelegen. In plaats van de badge met de schorpioen, zien we de indicatie Sport met een rode stip op de flanken.

In het interieur zien we rood stiksel als onderscheidend element. Wie de 500X in meer chique hoedanigheid prefereert, hoeft echter niet te treuren. De Lounge editie komt terug en is onder andere in twee tonen verkrijgbaar, wat al op een erg geslaagde manier op de tijdelijke 120° jubileumeditie te zien was. Verder zijn er ook nog de meer basale Urban en Cross. In Italië zal het motorengamma van de 500X voor 2020 bestaan uit de 1.0 120 pk, 1.3 150 pk DDCT en de diesels 1.3 Mjet 95 pk, 1.6 Mjet 120 pk (handbak of DDCT) met lagere CO2 uitstoot. We verwachten de mooie 500X Sport volgend jaar ook in ons land. Een nóg krachtigere gestekkerde PHEV/MHEV versie met minimaal 180 pk, wordt ook verwacht tussen nu en 2021.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • henk schrijft:

  Heel fraai en goed, maar staat nu helemaal ‘normaal’ op de wielen en dus geen cross-over meer in deze uitvoering

 • niccolo schrijft:

  Hadden ze veel eerder moeten doen.

 • N.N. schrijft:

  MY21… 1.3 GSE T4 MHEV 190 PK

 • Lancia4Ever schrijft:

  MHEV?? So only the Renegade will be PHEV?

  @Henk: ietsie lager en het blijft een SUV/Cross-over hoe graag we ook een klassieke hatch Fiat er in zouden willen zien

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties