Ontslag CEO Nissan brengt FCA en Renault dichter bijelkaar

De titels van FCA en Renault op de beurs gingen de lucht in begin deze week , nadat de oude CEO van Nissan de laan is uitgestuurd. Men zegt dat de aanwezigheid van Hiroto Saikawa (foto onder), die Nissan al sinds 1977 tot grote internationale speler maakte, een obstakel vormde in de onderhandelingen tussen Renault en FCA. Saikawa werd gezien als een getrouwe van Carlos Ghosn en werd evenals de voormalige CEO van Renault, onder het licht gehouden de afgelopen tijd, als het om de boekhouding gaat. Dat bleek niet volgens de regels en dus is de Japanner met vervroegd pensioen gestuurd.

Zelfs de Franse minister Le Mair sluit nu niets uit en sprak in Italië, waar hij op bezoek was voor economische top over Europese samenwerking, indirect over een stappenplan, waarin eerst met Nissan alles weer op een rijtje gezet moet worden, voordat met met Lingotto opnieuw om de tafel gaat. Geen Frans ‘non’ meer dus, zoals Macron dat onlangs wel min of meer uitsprak.

Daar komt vanmorgen ook nog eens een nieuwe toenadering van Renault topman Thierry Bolloré (foto boven) bij. Op de IAA liet Bolloré aan het Duitse Handelsblatt weten dat een samenwerking met FCA, nog altijd een hele logische en vruchtbare stap is voor het Franse-Japanse concern. Een hervatting van de onderhandelingen is dus ineens weer heel dichtbij.

9 gedachten over “Ontslag CEO Nissan brengt FCA en Renault dichter bijelkaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.