Fiat Doblò in Amerika van start als Ram Promaster City

Ram doblo

Fiat Professional levert haar praktische producten nu ook in de VS en doet dat met een geheel eigen gezicht. De Ram Promaster City, is een tweede vrucht na de introductie van de Ducato als Ram Promaster. De ‘2015 Ram Promaster City’ is niet voor niets op deze officiële persfoto’s in de straten van New York te zien, waar tegenwoordig steeds meer kleine bedrijfswagens gebruikt worden. Ford lever ook al een tijd een populair Europees aangepast model. De klassieke veel grotere ‘Van’ wordt steeds vaker gemeden in de overvolle metropolitaanse steden van Amerika, ook vanwege de uitstoot en het verbruik. Overigens is de in Turkije gebouwde Italiaanse Ram Promaster City, zoals gezegd wel de variant met langere wielbasis (Doblò Cargo XL), want wat wij ruim vinden is voor veel Amerikanen nog altijd al klein genoeg.

[nggallery id=1049]

De updates die ook in het interieur terug te vinden zijn, vinden vrijwel zeker ook hun weg naar een vernieuwde versie met Fiat-logo. Zo zie je maar weer, dat vandaag de dag de rollen steeds vaker omgekeerd zijn. Markten waar nog sprake van verkooptoename is, krijgen alle prioriteit. De Ram versie van de Doblò is heeft een zeer uitgesproken voorkomen dat behalve degelijkheid ook robuustheid uitstraalt en duidelijk te herleiden is naar het DNA van Ram en Dodge. Sowieso vonden wij de Doblò qua voorkomen allang geschikt voor een Amerikaanse aanpassing. Onder de kap ligt een Amerikaanse 2.4 liter motor met 178 pk, die wij enkel nog kennen van ge-rebadge-de Lancia’s. Over welke rijervaring dit geeft kunnen we slechts fantaseren.

httpvh://youtu.be/_cBkvtOMzAk

3 gedachten over “Fiat Doblò in Amerika van start als Ram Promaster City

 • 28 juni 2014 om 09:26
  Permalink

  Markten waar nog sprake van verkooptoename is, krijgen alle prioriteit. Het zou beter zijn om een tandje bij te steken in de slabakkende markten.

  Beantwoorden
 • 28 juni 2014 om 21:35
  Permalink

  Dé tigershark motor gekoppeld aan een negentraps automaat. Een leuke Amerikaanse variatie op een Europees thema uit Azië. Een schoolvoorbeeld van een autofabrikant als Global player.

  @lusso

  Fiat is voortdurend zeer uitgesproken in haar stelling dat het niet zal investeren in markten waar niet eens het break even punt wordt gehaald. Alle nadelen ten spijt, maar dit zou onherroepelijk grote verliezen tot gevolg hebben.

  Beantwoorden
 • 4 juli 2014 om 21:45
  Permalink

  Het dashboard van de Fiat Doblo ziet er voor een besteller al erg goed uit, maar deze lijkt nog even een tandje beter!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.