Home » FCA

Fiat investeert 800-944 miljoen extra in Servische fabriek

14 september 2010 5:30 Geen reacties

Volgens de Servische premier Mladjan Dinkic (foto) in het Servische dagblad Novostisu, is Turijn van plan om nog eens een extra 800 tot 944 miljoen euro te investeren in de Fiat fabriek in Kragujevac.

Dat stond gister in de Servische krant. Daarmee is duidelijk dat Fiat van plan is om behalve in Brazilië, ook op de Balkan haar positie de komende jaren flink te verstevigen. Vanuit FGA is geen reactie gekomen en degene die zwijgt stemt doorgaans toe.

Het zou letterlijk gaan om investeringen die te maken hebben met het besluit tot productieverplaatsing van de nieuwe middensegment MPV in twee varianten. Het zogenaamde L 0/1 project, oftewel de opvolgers van de Multipla, Idea en Musa. Het nieuwe model zal in 2012 debuteren in Geneve. Of er gevolgen zijn voor de Mirafiori fabriek in Turijn is nog altijd niet bekend. Een half jaar geleden had FGA in een officieel industrieel plan nog de intentie om het project in de Piemontese hoofdstad te bouwen. Volgens Sergio Marchionne zelf heeft het onrustige ondernemingsklimaat in Italië grotendeels tot dit nieuwe besluit geleid, maar zal het geen gevolgen hebben voor de fabriek in Turijn.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

Volg ons

Advertenties