Fiat is hoofdsponsor van het Italiaanse nationale elftal

Fiat Italia

Fiat is met een offensief begonnen om weer meer Italianen trots te laten zijn op auto’s uit eigen land. Dat begon vorig jaar al met het nationale industriële plan met de titel ‘Fabbrica Italia’ en nu zet de fabrikant met hetzelfde doel voet aan wal in de voetbalwereld. Juist de ‘Azzurri’ vormen in Italië immers vaak de schakel naar meer nationale eenheid. Op de achtergrond was Fiat vaak wel aanwezig bij het de nationale elf, maar vanaf vandaag zal Fiat als hoofdsponsor voortaan onlosmakelijk met het team verbonden zijn.

Wat bij dit alles het meest opmerkelijk is, is dat Fiat voor deze Italiaanse bezieling kiest, middels de van oorsprong Amerikaanse Fiat Freemont. Marketing chef Paolo Gagliardo onderbouwde deze keus tijdens de persconferentie vandaag in Florence als volgt: “Het feit dat we internationaler zijn, wil niet zeggen dat we minder Italiaans zijn. Onze samenwerking met Chrysler mag niet los worden gezien van onze verdere investeringen in ons land en Fabbrica Italia mag niet worden vergeten.”

Het is dus duidelijk dat Fiat de gelegenheid ook aangrijpt om een internationaler imago van het Italiaanse bedrijf over te brengen bij de consument. Iets waar Fiat veel waarde aan hecht, sinds het op eigen bodem meer op argwaan en kritiek stuit, dan op lofprijzingen voor wat het momenteel in Amerika weet te presteren. Fiat noemt de Freemont in dit geval het product dat dankzij Italiaanse inbreng een heel eigen identiteit heeft gekregen. Minstens tot 2014 zal Fiat de hoofdsponsor zijn van het nationale elftal. Overigens is het geen toeval dat Fiat deze samenwerking met de FIGC juist aangaat in het jaar van 150 jaar Italiaanse eenheid. Fiat heeft laten weten dat ook andere Italiaanse merken (Alfa Romeo en Lancia) de komende tijd hun naam zullen gaan verbinden aan de nationale sport.

Fiat Freemont Italia

2 gedachten over “Fiat is hoofdsponsor van het Italiaanse nationale elftal

 • 31 mei 2011 om 08:11
  Permalink

  Vond die sponsering van Alfa Romeo met het nationale skiteam wel interessant destijds.
  Stond er Alfa Romeo Q4 op de skipakken.
  Maar dat zal nu wel niet meer mogen van hoofdsponsor Audi die het hele ski circus heeft opgekocht.

  Lancia op het schaatspak van Anni Friesinger was ook altijd wel apart.

  Hopelijk brengt de Fiat sponsering geluk aan de Azzurri in de aanloop naar de wk in Brazilie.
  Zou mooi zijn een finale Italie – Brazilie in het Fiat land nummer 1!

  Beantwoorden
 • 31 mei 2011 om 08:56
  Permalink

  Ze zouden beter Alfa terug zélf laten racen, bvb de Giulietta in het WTCC.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.