Home » FCA

Fiat Melfi hoort morgen over verdere productie-uitbreiding

25 februari 2015 15:36 2 reacties

MELFI EXPORT

Morgen om 10 uur spreekt de leiding van FCA met vakbondsafgevaardigden over een verdere uitbreiding van de productie op de locatie Melfi, waar men momenteel overuren draait in verband met de Jeep Renegade en de Fiat 500X. Ook de Punto blijft voor heel 2015 voor het nodige werk zorgen nu de vraag naar dit model weer toeneemt. Inmiddels is deze week een schip met 3000 Jeeps richting de VS vertrokken. De kleine Italiaanse Amerikaan vormt het keerpunt van deze fabriek (lees morgen meer in onze test van de Renegade), dat het de afgelopen jaren steeds moeilijker had. Melfi dat juist vanaf de bouw in de jaren ’90 aan de succesvolle Punto werd verbonden om de regio een enorme economische impuls te bieden, werd vanaf begin deze eeuw een locatie waar het steeds zorgwekkender stil werd. En als SATA Melfi het niet doet, zou je kunnen zeggen dat geen enkele fabriek in Italië nog draait. De laatste generatie Punto vormde helaas een relatief korte opleving voor de fabriek, vanwege de ineenstorting van de Italiaanse markt in 2010. De Renegade bracht na een uitgebreide investering in 2012 uiteindelijk voor het eerst weer positieve resultaten en helpt Italië als auto producerend land opnieuw aan veel grotere aantallen. Volgens sommigen zo groot zelfs dat het schiereiland gekatapulteerd lijkt te worden richting een percentage dat uiteindelijk hoger ligt dan in Frankrijk en vergelijkbaar zal zijn met die in Duitsland. Vooral dankzij de export naar de VS is dit alles mogelijk.

MELFI EXPORT2

Inmiddels zijn zelfs de grootste critici van Fiat tot op politiek niveau enigszins met stomheid geslagen over de vorderingen. Morgen wordt er met de bonden (Fim, Uilm, Fismic, Ugl en Associazione Quadri) in Potenza gesproken over de aanstelling van extra personeel bovenop de in januari reeds aangestelde 1000 man. Mogelijk nog eens 500 man waar begin vorige maand al over werd gesproken. Ook zal er gesproken worden over de verhoging van circa 7000 salarissen (tot een gemiddelde van 2000 euro netto per maand). Melfi wordt de eerste grote fabriek die met 17 ploegendiensten (verdeeld over 3 ploegen) over de hele week zal gaan werken en zal met deze omvangrijke productie een grote impact hebben de op de staal- en toeleveringsindustrie. Zelfs in Duitsland is straks mogelijk geen autofabriek te vinden die een productie van dergelijke omvang draait. Er zal tevens geëxperimenteerd worden met een vierde ploeg die de productie kunnen laten opvoeren tot 18,19 of zelfs 20 diensten per week. In de fabriek zal de assemblagelijn straks maximaal 8 tot 16 uur stil kunnen staan per 168 uur. De Renegade en de 500X doen beide circa 100 markten in de wereld aan.

MELFI EXPORT3

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Wat een verschil met Mirafiori!

  • dmantione schrijft:

    De Italiaanse kranten beginnen te berichten over de uitkomst. Ze gaan inderdaad naar 20 ploegen in 4 diensten en de 1000 man die ze reeds aan het aannemen zijn krijgen i.p.v. tijdelijke contracten nu vaste contracten met 6 maanden proeftijd. Verder is er geen nieuws te lezen over extra investeringen of de gemelde nog eens 500 man extra.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties