Fiat nadert deal rond Jeep productie China

jeep

Fiat staat op het punt om de nieuwe Jeep Cherokee in haar Chinese fabriek te Changsha in productie te nemen. Fiat komt zoals gezegd voorlopig nog niet van de grond. Voor dit merk moet men nu de verwachtingen voor 2013 met ruim de helft naar beneden toe bijstellen. Aanvankelijk was met GAC overeengekomen dat er op een tweede nieuwe locatie aan Jeep gewerkt zou worden, maar Fiat heeft dit nu tijdelijk kunnen bijstellen wegens overcapaciteit. Met Jeep verwacht men veel sneller succes te kunnen boeken. Binnen een jaar moeten de eerste in China geproduceerde Cherokees deze belangrijke markt betreden.

Toch blijven de plannen voor de realisatie van een tweede productielocatie bestaan, meldt een Chinese krant vandaag. In Guangzhou moet uiteindelijk een fabriek gerealiseerd worden waar 160.000 auto’s per jaar gemaakt kunnen worden. Het gaat om een investering van meer dan 770 miljoen dollar. Naast twee formaten SUV’s zal er bovendien ook een elektrische auto geproduceerd gaan worden. Om welk(e) merk(en) het gaat rond dit nog prille plan is onbekend.

Een gedachte over “Fiat nadert deal rond Jeep productie China

  • 31 oktober 2013 om 15:03
    Permalink

    Gelet op het succes van de Mazda CX-5 nu in NL zie ik wel mogelijkheden om op basis hiervan een Lancia te lanceren. Gaan we in stijl en zonder sneeuwkettingen naar de wintersport want deze auto kan echt wat in het terrein / sneeuw. Lancia Agrippa was een tijd geleden genoemd als ik het goed heb.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.