Home » FCA , Fiat

Fiat presenteert nieuwe elektrische 500 aan president

3 juli 2020 20:58 7 reacties

De nieuwe Fiat 500

Wanneer er een nieuw model uit een Italiaanse fabriek rolt, is er een stevige toename van baangarantie. Hoe meer nieuwe modellen, hoe beter de Italiaanse industrie ervoor staat. Helaas zijn er weinig nieuwe Fiat’s en Alfa’s geweest de laatste tijd. Maar dat een belangrijk model als de 500 uitgerekend in dit crisisjaar een nieuwe gedaante aanneemt, is een vreugdevolle gebeurtenis. Voor Italië en iedereen die het land een warm hart toedraagt.

Traditie

President Mattarella mocht vanmorgen op het vorstelijke Quirinale, de top van FCA ontvangen en de nieuwe Fiat 500E van dichtbij bekijken. Met woorden van goedkeuring, bedankte hij op traditionele wijze de managers, maar ook enkele aanwezige werknemers van de assemblage in Mirafiori, en projectleiders die aan de ontwikkeling van dit belangrijke nieuwe model hebben gewerkt. Later op de dag volgde een soortgelijke ontmoeting (met mondkapje) met premier Conte (foto onder), de tweede man van het land.

Zaterdag 4 juli

Morgen is de Fiat 500 jarig en zal Lingotto het officiële startschot geven voor de introductie van de elektrische nieuweling. Dan zal de pers nader kennis kunnen maken met de nieuwe generatie Fiat 500. In een wereld zonder Corona, was dit al afgelopen maart in Genève al gebeurd. Maar de realiteit is een stuk weerbarstiger en de beroemde Zwitserse salon is ook voor volgend jaar van de baan. Moge de loopbaan van deze belangrijke nieuwe Fiat een stuk minder grillig zijn…

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • MicLun schrijft:

  Een leuk geslaagde auto.

 • italned schrijft:

  Doe die stomme mondkapjes af, zo ruik je de nieuwigheid van deze mooie 500

 • Fiat127 schrijft:

  Prachtig. Maar persoonlijk hoop ik dat er ook een hibride versie van komt

 • Raraaf schrijft:

  Mooie en goeie stap voor Fiat. Nu snel ook de rest van FCA. Zeer geslaagde auto. Voortzetting van een icoon is bij deze geslaagd!

 • Hilbert schrijft:

  Ga zo door

 • Alfa147TI schrijft:

  Dit heeft FCA nodig hopen dat de gauw ook in de NL zijn want de Fiat dealer verdiend op dit moment niets meer, net als bij Alfa daar wordt ook niets meer verkocht.

 • Bart schrijft:

  Elektrisch cabrio rijden kan nu ook, in deze prijsklasse uniek, dus bij voorbaat een succes… zo dus, dat.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties