Stijlvol Alfa Romeo spotje met Kimi en (mooie) ega

Sportiviteit en Stijl

Met de huidige uitvoeringen van de Giulia en de Stelvio, compleet met onder andere Ti pakket, kun je gerust stellen dat Alfa Romeo een hoop klasse in huis heeft. Misschien is dat ook de reden waarom Alfa Romeo ervoor gekozen heeft om in het meest recente spotje, sportiviteit bewust met klasse en stijl te verbinden. Oftewel met Kimi en zijn beeldige vrouw Minttu (Virtanen). Dit is overigens niet het eerste spotje voor Alfa van het gelukkige Finse stel (zie onderaan).

“I don’t wear jewels, I drive them”

Het doet ons een beetje terugdenken aan die goeie ouwe tijd met de Alfa Romeo 156 Sportwagon. Toen de even stijlvolle als charmante Catherine Zeta Jones duidelijk liet weten dat Alfa Romeo voor pure schoonheid staat. Met een vleugje humor dit keer, benadrukt het Milanese merk opnieuw dit stukje Italiaanse elegantie, zoals we die bijvoorbeeld ook graag in Lancia spotjes zien. Wat ons betreft een ‘Unique Selling Point’ die men met enige regelmaat in de strijd dient te gooien, aangezien (premium) automerken van buiten het schiereiland, dit aspect vaak niet of nauwelijks in huis hebben, en eigenlijk niet veel verder komen dan een grote mate aan zakelijk talent.

Maar sportiviteit boven alles

De grap in dit spotje, met Kimi in smoking en racesloffen nog aan, is natuurlijk de verwijzing naar Alfa’s onmiskenbare sportiviteit en eeuwige link met de F1. Van pitbox naar opera blijkt echter een kleine stap voor Alfa Romeo. Op de achtergrond klinkt de aria “Je veux vivre” uit de opera ‘Romeo en Julia’ van Charles Gounod (opnieuw uitgevoerd door componist Flavio Ibba). Romeo en Giulietta… eveneens een mooi bruggetje bedacht door de makers van dit memorabele spotje, met de prachtige Giulia en Stelvio in de hoofdrol.

Een gedachte over “Stijlvol Alfa Romeo spotje met Kimi en (mooie) ega

  • 17 juli 2020 om 16:32
    Permalink

    Erg leuk, en nu snel die ook in NL op alle zenders!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.